Selymes út Kínából

2024. május 11. 21:36

Nem tudom, miért kell folyton nyafogni. Most éppen a kínai puszipajtásság miatt.

2024. május 11. 21:36
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

„Istenem, van ország, amelynek bársonyos forradalom jut, és van, amelyiknek selymes út. Kínából, garantáltan göröngymentesen, azon gurul a jüan. Befelé a NER-lovagoknak, kifelé mindnyájunk zsebéből, hiteltörlesztésként. A »bársonyos« és a »selymes« jelző is jól hangzik a politikában. Puhára bélelt, erőszak- és fájdalommentes folyamatokra utal. Bár a kuruc nótában Csínom Palkó szép selymes lódingjával a dali pár pisztoly is együtt járt.

Mi jár még az Új Selyemúttal? Az önmagában hasznos, ha új infrastruktúra kötné össze Kínát és Közép-Európát. Mindig örülök, ha rövidülnek a világot elválasztó távolságok, nincsenek ellenemre a szabályozott módon megjelenő vendég munkavállalók és tőke sem. De arra felfigyeltem, hogy a sok gyanús mellékkörülmény, politikai és gazdasági aggodalom miatt több európai ország – a baltiak és még Meloni is – kiszállt a programból.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konyvtaros-0
2024. május 12. 23:22
A legelso kinaiak magyarorszagra a ‘80 evekben erkeztek es mar akkor hasonlo tervet fogalmazott meg veluk kapcsban mint ami most tortenik..es,hogy hivtak ennek a megalmodojat,letrehozojat. Horn gyula volt a neve.
Krupp Skya
2024. május 12. 20:56
Anya csak egy van, az is a mátrai száraz vízmosásban ment össze.
DINO54
2024. május 12. 20:11
Ildikó néne már nem közepesen súlyos. Ha az lenne csak, örülhetne.
Lolka-Bolka
2024. május 12. 20:09
Te hitvany kommunista fasszopo kurva . Emlekezu a regi szep idokre smikor az osszes kommunita vezetot leszoptad nagy vigsn
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!