Novák Katalin helyes döntést hozott

2024. február 10. 19:26

A Fidesz második köztársasági elnöke bukik meg. Ez nem véletlen.

2024. február 10. 19:26
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Lemondott Magyarország köztársasági elnöke. Novák Katalin helyes döntést hozott, ugyanakkor döntésével nem tudja helyrehozni azt a kárt, amit mi, magyarok, mi mindannyian elszenvedtünk. Hatalmas sebeket kapott a közbizalom és az emberek joggal vonhatják kérdőre a választott politikusaikat: hogy történhetett ez meg? Miért, és milyen indokok alapján?

Jogunk van tudni, az emberek magyarázatot várnak. A magyar polgárok megérdemlik, hogy a választott vezetőik, akiket ők közvetlenül vagy közvetve közjogi méltósággá választottak, magyarázatot adjanak nekik. Ha úgy döntött Novák Katalin, hogy távozásával sem adja meg nekik ezt a magyarázatot, akkor azt Orbán Viktornak kell megtennie. 

A Fidesz második köztársasági elnöke bukik meg. Ez nem véletlen. Nem tévedés. Nem mulasztás. Nem hiba. Arra kell gyanakodnunk, hogy ez azért történik meg, mert képtelenek a konszenzusra, a kompromisszumra. Amikor fel kellene mutatni a nemzet egységét, amikor ki kell állni a próbát, akkor elbuknak. Nem mindannyiunkat képviselik, és részérdekektől hajtva döntenek. 

Nem Novák Katalinról kell beszélnünk: az Örökkévaló látja csak, hogy tetteinek milyen következményeit kell majd elviselnie. Arról kell beszélnünk, hogy kinek mit kell tennie annak érdekében, hogy a magyar emberek bizalmát megszolgáljuk.

A kormánypártokon, és azok vezetőjén van tehát a sor, hogy választ adjon az emberek jogos kérdéseire.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2024. február 11. 15:58
Petya, kérdezd meg anyudat 1990 óta hány elnöknek illett volna lemondania? Csak patkányok voltak és nem mondtak le! A másik oldalon is legalább kettő volt!
catalina11
2024. február 11. 14:21
A Fidesz második köztársasági elnöke bukik meg. Ez nem véletlen." hát ez igaz Ungár elvtárs, ez tényleg nem véletlen... Nem mondott le Medgyessy az SZT tiszti múltja miatt, nem mondott le a pufajkás ügynök Horn Gyula, nem mondott le Gyurcsány az öszödi beszéd miatt, nem mond le Karácsony Gergely a dollárjai miatt, Gergényi a rendőrterror miatt. Miért? Mert volt mögöttük masszív liberális védelem, akik falaznak nekik, amolyan mérőfélék, jusztfélék, gáborgyörgyfélék alkotta kesztyűbábok csapata, és persze megvan a kéz is, Soros György keze!
2024. február 11. 11:39 Szerkesztve
A lemondás elfogadásán érdemes gondolkodni.
palicsi-2
2024. február 11. 11:14 Szerkesztve
"Arra kell gyanakodnunk, hogy ez azért történik meg, mert képtelenek a konszenzusra, a kompromisszumra" Nem, ez arra utal, hogy az ellenzékiek ott vannak mindenhol. Amikor Schmidt Pált megbuktatták, akkor a Fletó gyorsan eltüntette a diplomáját, még az arhívumból is. Márpedig, ha ott nincs, akkor nem is volt! Most pedig, valakik előkészítették ezt a kegyelmi kérvényt! Az meg hab a tortán, hogy a "tanácsadói" azonnal menekültek, mint aki ott se volt. Egy sem akadt, aki kiállt volna, hogy "ez az én javaslatom volt"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!