Volt vezérkari főnök: Ahol gócpont van, ott hatalmon lévők tesztelik a világ közvéleményét

2024. január 17. 11:57

Ruszin-Szendi Romulusz szerint most már egyértelműen látszik, hogy melyik fél áll jobban az orosz-ukrán konfliktusban

2024. január 17. 11:57

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, korábbi vezérkari főnök volt az Ultrahang legutóbbi vendége, aki a jelenlegi konfliktus-helyzetekről és az orosz-ukrán háború jelenlegi állásáról is beszélt. 

A volt vezérkari főnök szerint az látszik, hogy 

ahol gócpont van, ott hatalmon lévők tesztelik a világ közvéleményét. 

Nem véletlen Joe Biden amerikai elnök kijelentése a tajvani választás után, miszerint nem támogatják a sziget függetlenségét. Ezzel is hűteni akarta a meglévő konfliktust, hogy ne eszkalálódjon tovább.

Az orosz-ukrán háborúról elmondta: ő is úgy látja, hogy most már az oroszok állnak jobban. „Ennek egyik oka, hogy elég dinamikus változás állt be a nyugati támogatásban, amely elkezdett akadozni, ha pedig nem találnak plusz forrást, akkor szignifikáns változás jöhet a frontot, Ukrajna nagy bajba kerülhet” – szögezte le. 

Ebben az állóháborúban az ukránok sem gazdasági erőben, sem létszámban, sem fegyverzetben nem tudnak felülemelkedni az oroszokon”

– szögezte le a volt vezérkari főnök. Az idő az oroszoknak dolgozott, ezért mondtuk, hogy ez egy hosszú háború lesz – tette hozzá. 

Az altábornagy elmondta, mosolygott azon híren, hogy a Bild által megszerezett dokumentumok szerint a németek fegyveres konfliktusra készülnek az oroszokkal. Amit megszerezhettek, az legfeljebb egy gyakorlat levezetési terve. Ilyenből padig van sok – magyarázta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ilyen tervekre szükség van, a katonáknak mindig a legrosszabbra kell készülni. 
Ruszin-Szendi Romulusz szerint eszkaláció sajnos még történhet, buta döntések ugyanis mindig születhetnek bármelyik oldalon. 

De a NATO álláspontja nem változott, a szövetség nem akar belekeveredni a konfliktusba. A volt vezérkari főnök egy kérdésre leszögezte: 

Egy orosz-NATO konfliktusban az utóbbi lenne az erősebb. 

Ehhez elég ha a gazdasági hátteret és a létszámadatokat nézni”

 – tette hozzá.

A teljes adást itt nézheti meg: 

 

Nyitókép: Getty Images

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. január 17. 15:52
Ha a háborúból az atomot kizárjuk, az a tömb nyerne, amelyik meg tudná teremteni a légifölényt, Légifölény nélkül a II. Vh. tól nem lehet nyerni. Van még 1 fontos tényező, ki tudja a másik műholdjait kiiktatni. És akkor jaj annak akin nincs egyenruha! A II. Vh. ban kb 100 millió áldozat volt, ennek 22-25 % a katona. Ebben benne vannak a hadifogságban elhúnytak is. Szervezetben harcoló katona éhen nem halt, de kb. 15 millió lakos igen.
lazio154-2
2024. január 17. 15:30
Ha kitörne a totális háború, én inkább lennék katona, mint civil. Melyik ország fordít annyi energiát a lakossága megvédésére, mint a katonái túlélésére? Mind a katonáit preferálja, sokkal nagyobb a túlélési esélyük, mint a lakosságnak. Szerintetek ki kap hamarabb egészségügyi ellátást, a lövészárokban lábát tört katona, vagy a tyúkszaron elcsúszó civil a sürgőségi osztályon? A rengeteg egyéni és csapatvédelmi eszközökről ne is beszéljünk.
alexander-12
2024. január 17. 12:41
Nato orosz háborúnak 5 perc alatt vége lenne, miután elkezdenének a nyugati államokban sorozni...
fintaj-2
2024. január 17. 12:31
Egy orosz-NATO konfliktust nem biztos, hogy a NATO szövetség túlélné. Nem mindenki akarna a nyakába atomot, nem mindenki akarna az angolszászok helyett katonákat küldeni, koporsókat fogadni. Kis országokat féken tartani, terrorizálni, eltiporni jó, de igazán éles helyzetben nem kizárt, hogy szétporladna ez a szövetség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!