Orbán egyik legismertebb kritikusával tárgyalt Zelenszkij

2024. január 23. 19:13

Azt is tudni lehet, mi volt a személyes megbeszélés témája.

2024. január 23. 19:13

Az ukrán elnök személyesen egyeztetett Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) elnökével.

A német politikus és a magyar kormányfő viszonya már 2020-ban megromlott. Orbán Viktor miniszterelnök szerint „közismert tény, hogy Manfred Weber neheztel Magyarországra”. Úgy fogalmazott: „bennünket okol, amiért nem teljesültek az Európai Bizottság elnöki székét megcélzó ambíciói.” Orbán Viktor hozzátette: ez igaz, de még ha emberileg érthető is, nem helyes, hogy egy európai pártcsalád vezetőjének tisztánlátását így eltorzítsa a személyes indulat, sőt gyűlölet. Mint a Welt am Sonntag december 20-i számában a magyar kormányfő fogalmazott: Manfred Weber megsértette a magyar népet. A fentiekre válaszul a német politikus egy héttel később ugyanott kijelentette, Orbán Viktor politikája téves út. Erről itt írtunk korábban.

A Volodimir Zelenszkij X-oldalán megosztott bejegyzés szerint a megbeszélés legfontosabb témái Ukrajna EU-tagságának kérdése, valamint Kijev támogatása és megerősítése voltak. Mint Zelenszkij fogalmazott: nagyra értékel minden támogatást.

Mutatjuk az említett bejegyzést és a találkozóról készült videót:

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. január 23. 20:41
Hogy Weber neheztel-e? Ez kérdés? Orbán aztal süllyesztette el Weber EB elnöki aspirációját, hogy azt találta mondani, azért nem alkalmas mert nincs államigazgatásban szerzett gyakorlata. Az embert már passzolták is. 🤣
Kristály
2024. január 23. 20:31
Az első Európa ellenes lépésnél mindegyiket ki kellene rugni Ursulát is 10év börtön de nem nyaralós börtön . A következő banda már elgondolkozna a tevékenységén.
llnnhegyi
2024. január 23. 20:15
Zelensky Európa biztonságának aláásán dolgozik, fegyveres és diplomáciai úton. Adjanak sok pénzt, bárki ellen merényletet követnek el. Biden Ursula Soros milliárd számra küldik a pénzt erre. A vége az lesz,hogy ez a három tetű elpusztulnak. 20024-ben. Politikailag mindenféleképpen. Zelenskyt meglincselik sajátjai.
Lami66
2024. január 23. 20:00
Az Orbán gép lelövését egyeztették, valamint azt, hogyan fogja az unió értékelni ukrajna sikeres akcióját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!