Karácsony Gergely a fővárosi járműbeszerzésekkel kapcsolatban is ferdít

2024. január 28. 14:22

A főpolgármester a még a jobboldali vezetés alatt kezdődött flottafelújítást igyekszik saját eredményeként beállítani.

2024. január 28. 14:22

A Magyar Nemzet részletesen utánajárt, hogy mi az igazságtartalma annak, hogy Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt növelte a BKV járműparkját. Ugyanis Karácsony Gergely szeret azzal kampányolni, hogy városvezetése alatt milyen nagy mértékben növelte a BKV flottáját. A cikkből azonban kiderült, hogy

a főpolgármester azt sosem említi meg, hogy a járműflotta bővítése még a jobboldali vezetés alatt kezdődött el. 

A cikkben kiemelték, hogy az elmúlt tíz évben 1048 új busz érkezett, azonban ebből mindössze 281 busz beszerzését indította el a Karácsony-féle városvezetés. A Magyar Nemzet a Budapesti Közlekedési Központot is megkereste annak érdekében, hogy pontos képet kaphassunk az eddig megérkezett járműveket illetően. A BKK által küldött adatok szerint eddig 73 villamos és 108 trolibusz érkezett, és ezek a járműbeszerzések is Tarlós István korábbi főpolgármester nevéhez fűződnek. Hozzátették, hogy a Tarlós-féle vezetés idején csak a 4-es metróra érkezett 37 darab metrószerelvény beszerzésével lehet Demszky Gábor korábbi főpolgármester érdemeit gyarapítani. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Nemzet kérésére megküldte az elmúlt évek járműbeszerzéseinek összesítő táblázatát is, amelyből kiderült, hogy a villamosszerelvények gyártási ideje lényegesen hosszabb, mint az autóbuszoké,

 emiatt a lehívás után több idő szükséges a forgalomba állásukhoz. 

A villamosállomány megújítása folytatásaként a BKK – élve az opciós lehívás lehetőségével – 2022 novemberében a 20 rövid, tavaly márciusban pedig a fennmaradó 31 (26 rövid és 5 hosszú) járművet is megrendelte. A 2022–2023-ban összesen lehívott 51 villamos forgalomba állása 2024–2026-ban várható” – írta a BKK a Magyar Nemzetnek. 

A Magyar Nemzetnek küldött anyagokból az is kiderült, hogy 

a főpolgármester hamisan büszkélkedik a környezetkímélő trolibuszokkal,

ugyanis, mint kiderült: 2014-ben kezdte meg a fideszes városvezetés a 108 darab elektromos jármű beszerzését, amelyek 2015 és 2023 között álltak forgalomba.

„Működése óta a BKK 108 új trolibuszt szerzett be, és a folyamat nem áll le: a zéróemissziós közlekedés fejlesztése jegyében folyamatban van az újabb trolibuszbeszerzés előkészítése, amelynek keretében – eredményes közbeszerzési eljárás és rendelkezésre álló forrás esetén – 2029-ig további 160 trolibusz beszerzése válik lehetségessé” – írta a BKK.

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 28. 21:36
NÉZZÉTEK EGY MAJOM VAN A KÉPEN,DE MÉG AZ IS OKOSABB ETTÖL!!!!!!!!!!!!!!!!
adrás
2024. január 28. 18:21
Nem tudom miért kell bántani ezt a jóképű embert a múltkor valamelyik momentumos tinit megkérdezték miért szavazna rá "hát azért mert olyan cuki" Megáll az ember esze hogy ilyen lehet.
2024. január 28. 16:21 Szerkesztve
“Ferdít” - nyomja a kampányt ezerrel - közpénzért. Hol van még a választás? Gondolom, ott sorakoznak már a polgármesterről a jelzők a szerkesztő asztala fölött, dátummal: “Mindegy, hogy mit, de aki a legjobbat írja, cikkenként egy millió nettó! - január: ferdít, - február: elhagyta, - március: megcsalta, - április: mert meghágott, - május: kettőt is egyszerre, - június: hátulról két csődört. Aki meg a legjobbat írja, az megkapja Bayer ötös számú tagkönyvét.”
RasPutin
2024. január 28. 15:47
Zsolt75 2024. január 28. 15:16 a főváros nem tudta kifizetni az önrészt, ezért a kormány kipótolta helyettük, Tarlós  István, Budapest főpolgármestere ünnepélyesen átadta csütörtökön az első vadonatúj CAF-villamost, ........ A 46,5 milliárd forintos beruházás az Európai Unió, a kormány és Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában valósulhatott meg.""""" Tehát Tarlós idejében is kellett a kormány. Köszönjük Emese!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!