Jégvilágot varázsolt a Balaton partjára a sarkvidéki hideg (FOTÓK)

2024. január 08. 18:05

Több partmenti pad is jégcsapokba burkolózott.

2024. január 08. 18:05

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy időre búcsút mondhatunk az enyhe téli időnek. Ezen a héten az átlagosnál hidegebb időjárás várható, mivel sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el Európát, így Magyarországot is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az éjszakák az ország nagy részén szokatlanul zordak lesznek, 

nem lesz ritka a –10 fok alatti minimumhőmérséklet sem.

Az említett hidegbetörtést az ország nagy részén viharos széllökések kísérték vasárnap, a nyugati országrészben az orkán erejű szél több helyen károkat is okozott.

Ugyanakkor a szél és a fagy

 a Balaton partjára szemet gyönyörködtető  „jégvilágot varázsolt”.

A Metfigyelő Facebook-oldalán többek között olyan fotók is elérhetők, melyeken az látható, hogy miként burkolózott jégcsapokba több partmenti pad is többek között Balatonfenyves és Fonyód térségében. Míg a már-már zsenge füvön is apró jéggömbök tüntek el reggelre.

A bejegyzések egyikét alább tekinthetik meg:

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: MTI/Varga György

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. január 09. 14:52
Milyen sarkvidéki?
Zsolt75
2024. január 08. 19:36
Az. Sarkvidéki. Mind megfagyunk.
zatoicsi
2024. január 08. 19:30
10 évig éltem a sarkvidéktől kb 800 km-re délen és ez ami itt van az túró, az nem hideg. Ez egy könnyed koratavaszi időjárásnak számít
ProletarFC
2024. január 08. 18:13
Azért legalább arra odafigyeltek a balatoni pad készítői is, hogy hajléktalan honfitársaink ne tudjanak rajta életvitelszerűen tartózkodni és lehet hogy ez a megoldás most életmentő volt, mert ha ott elalszik jégcsákánnyal sem bontják ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!