Érthetetlen döntés: csúcsidőben ritkítják a fővárosi buszokat

2024. január 17. 19:39

Ki érti ezt?

2024. január 17. 19:39

Habár hivatalosan nem jelentette be a BKK, január 19- után számos BKK-járat ritkábban indul hétfőn és pénteken a csúcsidőben – tudta meg a hvg. A portál értesüléseit a Közlekedő Tömeg nevű civilszervezet is megerősítette.

A szervezet szerint érthetetlen a közlekedési vállalat döntése, sőt úgy vélik,

a BKK már most elnagyolt követési időket ad meg a BudapestGO alkalmazásban, hogy az utasoknak ne tűnjön fel az eltussolt járatritkítás. 

A szervezet forrásai úgy tudják, a BKK azzal indokolja a döntést, hogy az adott időszakokban a világjárvány óta gyérebb az utasforgalom, a Közlekedő Tömeg szerint ugyanakkor ez az indokolás nem elégséges.

Információik szerint több olyan járatot is érint a változtatás, ahol 12-15 percesek a követési idők. A szervezet felhívta a figyelmet, hogy a döntés következtében alapjában csorbul az érintett szolgáltatások megbízhatósága ezeken a vonalakon,

az utasok pedig ritka és megjegyezhetetlen menetrendekkel fognak találkozni. 

A Közlekedő Tömeg szerint „ez a döntés illeszkedik a BKK részéről a megbízhatóságot csonkító intézkedések és mulasztások sorozatába”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. január 18. 08:12
Mert a gonosz sofőrök túl sokat kérnek és a kárányony nem akarja a jó indiaiakat alkalmazni.
tetx
2024. január 17. 22:34
balfasz geliék tönkrekúrják az autós forgalmat, a tömegközlekedésre hivatkozva Úgy tűnik tönkrekúrják a tömegközlekedést is, kíváncsi vagyok mi lesz az oka, ki más hibája. az utakat már nem is kátyúzzák, nagy forgalmú utakon sincsenek felfestések, minap néztem a Harmat utcában a kb fél éve felfestett kerékpársáv is helyenként teljesen lekopott. Jó gazdája van Budapestnek..., meg a jó kurva anyjukat a kretén adjuntkusnak meg fasszopó draskovicsnak és a parazita bandájuknak.
powerage
2024. január 17. 21:04
"számos BKK-járat" Mi az a számos? 5? 10? Milyen járatok? Buszok? Metró? Libegő?
Ízisz
2024. január 17. 20:57
Z. Megmondta karó, hogy nincs pénz... Nem ad pénzt a kormány,... Nem tudunk eleget lopni... Akkor elvesszük... Így kevesebbet fizetnek a sofőröknek... 🤨😖💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!