A kormányfő fiáról egy héten belül „derült ki”, hogy elhunyt, majd hogy katonai misszióban vesz részt, végül pedig az, hogy ezt titkolja

2024. január 26. 14:57

„Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít” – közölte a honvédelmi miniszter.

2024. január 26. 14:57
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Orbán Viktor meleg fia kiterítve fekszik egy spanyol marbellai hullaházban” – terjedt az álhír az elmúlt hetekben a közösségi médiában.

A több ezer követővel bíró TikTok-felhasználó „információja” szerint a miniszterelnök el akarta tussolni az esetet.

Az Index a napokban készített interjút Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel, akitől egyebek mellett megkérdezték: „A miniszterelnök fiának halálhírét keltik a közösségi médiában. Hogyan kezeli ezt a honvédség, különös tekintettel arra, hogy Orbán Gáspár hivatásos katonatiszt? Lehet azt tudni, hogy most hol, milyen rendfokozatban szolgál?”

Mint arról lapunk is beszámolt, a tárcavezető válasza szerint Orbán Gáspár katonatiszt, méghozzá egy kiválóan képzett, az Egyesült Királyság-beli sandhursti akadémián is képesítést szerzett magyar katonatiszt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Oda megy, ahová a parancs szerint mennie kell. Én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít. Magyarországon a katonák parancsot teljesítenek. Speciális képzettsége jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától

a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve. A százados úr kiváló egészségnek örvend”

– cáfolta Szalay-Bobrovniczky a hetek óta terjedő álhírt.

Ezt követően, pénteken közölt a Telex cikket a következő címmel: „Hiába álcázta magát Orbán Gáspár, így is lelepleződött titkos afrikai küldetése.” Az írás szerint a kormányfő fiának csádi tartózkodását „titkolták”, ugyanakkor az Indexhez hasonlóan kvázi szenzációként közöltek egy nyilvános felvételt is, amin egyértelműen látható Orbán Gáspár.

Vagyis hetekig terjedt az álhír, miszerint a miniszterelnök fia Marbellában elhunyt, majd miután a hivatalos tájékoztatás szerint kiderült, hogy ez totális hazugság, valójában a csádi misszió tagjaként Afrikában tartózkodik, a Telex – a Direkt36-tal együttműködésben – és társai „leleplező” anyagot tettek közzé arról, hogy bujkál. Sőt, titkolják a küldetésben való részvételét. Azt követően, hogy maga a miniszter közölte a részleteket.

Borítókép forrása: Index/Ministère de la Défense Nationale du Tchad

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 28. 16:00
Tündéri volt a zöld kalap a szájmaszkkal… és az oszlopok mögötti bújkálás… Érti ezt valaki? 🤷‍♂️ Amúgy mi közünk Csádhoz??
ekeke1
2024. január 26. 22:52
Zolotarjov Mire alapozzák, hogy Orbán fia meleg?" marki zay terjesztette. Ja és ki terjesztette hogy Orbán Gáspár halott stb? Hát "doktor"daniel péter és az olkt nevű "lap". Kell még valamit mondanom, ildikó?
dirid1
2024. január 26. 21:52
Minden más erőszak.
dirid1
2024. január 26. 21:51
Amit ő akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!