Pankotai Lili megpróbálta sarokba szorítani Maruzsa Zoltán államtitkárt – mutatjuk, mennyire sikerült neki (VIDEÓ)

2023. december 10. 08:10

A rögtönzött interjúban a magyar oktatás helyzete is terítékre került.

2023. december 10. 08:10
null

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára.

A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjú keretében kapta mikrofonvégre a köznevelésért felelős államititkárt, aki minden kérdésére válaszolt.

Pankotai ellentmondást látott abban, hogy Maruzsa Zoltán felszólalt egy médiatudatosságról szóló konferencián, miközben a hírhamisítással megvádolt Papp Dániel az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója lehetett.

Az államtitkár a kérdésben megfogalmazott állítással kapcsolatban megjegyezte, hogy nem lát összefüggést a két dolog között, és hogy a jelenlétével azt szerette volna hangsúlyozni, hogy a méidatudatosság terén az oktatásnak komoly feladatai vannak.

Ebben van feladatunk; hogy Papp Dániel múltjáról, jelenéről vagy jövőjéről nekem véleményem legyen, abban meg nincs

– tette hozzá az államtitkár. 

Ezt követően Pankotai Lili a pár napja megjelent PISA-felmérés kapcsán levezette, hogy mivel a magyar tanulók szövegértései teljesítménye gyenge, így a média által könnyen befolyásolhatóak. Az államtitkár erre azt válaszolta, hogy ez nem hazai, hanem globális probléma, a magyar eredmények (22 százalék) pedig nem sokkal térnek el az uniós átlagtól (25 százalék), így felesleges ebből ilyen következtéseket levonni.

Az interjúról készült felvételt itt tekintheti meg: 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. március 23. 09:21
Felolvassa hogy a magyar tanulók szövegértése gyenge és rögtön bizonyítja, hogy a magyar nem tanulóké bizony csakugyan gyenge. Amúgy annyi esze van ennek a szerencsétlennek, mint a '920-as években a falu bolondjának.
zoknis
2023. december 11. 19:03
Szerencsétlen kis tudatlan felkapott liberálidióta, kár vele foglalkozni, futtatói a balos hagyomány szerint hamarosan emlékezni sem fognak róla
Öreg Palóc
2023. december 10. 23:55
Nem kellett volna vele szóba állni sem !!! Egy tanulatlan, végzettség nélküli, iskolából kimaradott !!! Nem kellene őt felfuttatni. És mivel nem is újságíró, szóba sem kell állni vele.
lofejazagyban-2
2023. december 10. 20:24
Gréta le tudott érettségizni? Lilike a saját jövője miatt aggódhatna, mert a rajtja elég szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!