Eldőlt – az EU engedélyezte a Budapest Airport Holding felvásárlását

2023. december 13. 18:46

A tervezett összefonódás nem vet fel versenyjogi aggályokat az Európai Bizottság szerint.

2023. december 13. 18:46

Az Európai Bizottság engedélyezte, hogy a Corvinus Zrt. és a VINCI Airports felvásárolja a Budapest Airport Holdingot – tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.

Az uniós bizottsági közlemény szerint az Európai Bizottság az európai összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján hagyta jóvá, hogy a magyarországi székhelyű Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a franciaországi székhelyű VINCI Airports közös irányítást szerezzen az Airport Holding Tanácsadó Kft. (Budapest Airport Holding) felett.

Az ügylet elsősorban a repülőtér-üzemeltetési ágazatot érinti.

Az Európai Bizottság megállapítása szerint

 a tervezett összefonódás nem vet fel versenyjogi aggályokat,

 mivel a felek nem ugyanazon a piacon vagy vertikálisan összekapcsolt piacokon vannak jelen.

A tervezett ügyletet az uniós bizottság egyszerűsített összefonódás-ellenőrzési eljárás keretében vizsgálta meg – tették hozzá.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Besenyei Gergely/AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 14. 17:22
Amikor Apró Piroska eladta a repteret, akkor senki nem dumált bele? most, hogy a kormány visszavásárolja, miért ugat bele mindenki?
robag7
2023. december 13. 23:55
Gondolom azért nincsen, most semmi gondjuk, mert a franciákkal közösen vesszük meg.
Robert-N
2023. december 13. 21:26
Ugandai barom Gyakorlatilag az összes erőmű, közmű, közlekedés infrastruktúra...... külföldi kézre került. Ráadásul 2002-ben az Orbán-kormány 52,4 százalékos államadóssággal adta át a kormányzást. A baloldali kormány viszont már akkor kiugró mértékben növelte az államadósságot, amikor válságnak még híre sem volt, sőt a nemzetközi gazdasági környezet kifejezetten kedvező volt: 2002 és 2007 között 66 százalékra rontották az adósságmutatót. Tették ezt úgy, hogy ebben az időszakban az uniós átlag csökkent.  A hosszú évek hibás kormányzása miatt a 2008-as válság során a piac már nem volt hajlandó finanszírozni a magyar gazdaságot, így az államcsődöt az akkori kormányzat csak a nemzetközi szervezetektől felvett jelentős hitellel tudta elkerülni. Ezzel az államadósság devizaarányát 50 százalékra, a külföldi befektetők arányát 60 százalékra rontották. 2010 közepén a baloldal 83,8 százalékos adósságrátát hagyott maga után.
Robert-N
2023. december 13. 21:19
Ugandai Bubu 2023. december 13. 21:16 Tessék kikeresni, mennyiért adta el Orbán a cég utolsó részét, a fogatlan proli gyurcsányozás helyett. ------------ Az aranytartalék 46 tonnáról 3 tonnára fogyott 2010-re, most több mint harmincszorosa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!