Kitálalt az Index korábbi munkatársa, „nincs meggyőződve arról”, hogy egy akkora lapot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni

2023. november 04. 16:03

Varga Attila elárulta azt is: anno „egyre jobban látták, hogy az Index össze fog esni.”

2023. november 04. 16:03

Az Index korábbi munkatársa, szerkesztője, a Network4 online fejlesztési és kommunikációs igazgatója interjút adott az instylemen.hu-nak, amelyben az Index zűrzavaros tulajdonosváltásáról, valamint a Telex finanszírozásáról is szót ejtett.

Az Index körüli változásokról

Varga Attila az Index körüli változások kezdetéről szólva úgy fogalmazott: 

Egyre jobban láttuk, hogy az Index össze fog esni.”

Mint részletezte: „ekkor már egy zárt körben, amelynek nem voltam tagja, érezni lehetett a szervezkedést, elindult annak a körvonalazása, hogyan lehetne folytatni. Telefonon és személyesen is beszéltünk az illetékesekkel, akik szerették volna, ha velük tartok, de miután nemet mondtam, megkértek, hogy a többieknek ne szóljak egy szót sem”.

Rossz döntés lett volna a Telex?

Varga Attila elmondása szerint ez volt az a pont, ami ahhoz kellett, hogy tudja: rossz döntés lenne a Telexhez mennie. „Kilencven ember állt fel a szerkesztőségből, akiknek egy részét nem vitték magukkal, és pár ilyen kollégám elmondásából azt vettem ki, hogy még csak nem is szóltak nekik időben, hogy gondolják át a dolgokat. 

Értem, hogy kellemetlen valakinek a szemébe mondani, hogy »kevés vagy, barátom«, de ez lett volna a tisztességes lépés” 

– fogalmazott.

A Telex finanszírozásáról

Vargának a Telex finanszírozása kapcsán is megvan a véleménye. Mint fogalmazott:

nem vagyok teljes mértékben meggyőződve arról, hogy Magyarországon egy akkora újságot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni. 

Hozzátette: „amikor arról volt szó, hogy menjek, ezt is elmondtam nekik és azt is, hogy ha isteni csoda folytán az ellenzék választást nyerne, onnantól a Telex lesz az Origo”.

Nyitókép: Képernyőfotó


 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. november 04. 18:40
kitálalt, szóltak neki, hogy tálaljon ki
FeketeFehér
2023. november 04. 18:16
Akit érdekelt, az eddig is tudta, milyen forrásokból gazdálkodik a Telex. Csak legörget a lap legvégére, és két kattintás, oszt megnézi.
ekeke1
2023. november 04. 18:10
Ez a varga a sixx "néven" futott anno az Indexen...
catalina11
2023. november 04. 18:03
A Telex finanszírozásáról Vargának a Telex finanszírozása kapcsán is megvan a véleménye. Mint fogalmazott: nem vagyok teljes mértékben meggyőződve arról, hogy Magyarországon egy akkora újságot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni. " dehogynem, Soros közösségéből lehet.. „Soros élvezte azt a helyzetet, hogy a tőzsdével ellentétben a politikában nincsen világosan jó vagy rossz, ahol semmi sem fekete vagy fehér, és azt az elvet vallotta, hogy „ha eleget költök egy ügyre, akkor az előbb-utóbb biztosan rendben lesz”. A Telex egy ÜGY!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!