Visszaszólt az orosz nagykövet az izraeli kollégájának

2023. október 09. 18:50

Egy Magyar Nemzetben megjelent interjú miatt indult üzengetés.

2023. október 09. 18:50

„Diplomáciai csetepaté” alakult ki egy vasárnap a Magyar Nemzetben megjelent egyik írás miatt. 

Ahogy arról a lap beszámolt, az izraeli háború másnapján közöltek egy interjút  Izrael budapesti nagykövetével, melyben a diplomata az izraeli háborút a bucsai mészárláshoz és szeptember 11-hez hasonlította.

A mi szempontunkból a tegnapi nap az amerikai szeptember 11. és az ukrajnai bucsai mészárlás kombinációja,

a Hamász célja Izrael Állam felszámolása” – jelentette ki Jákov Hadasz-Handelszman.

A bucsai mészárlásra tett utalásra Oroszország budapesti nagykövete közleményben reagált.

„Őszintén osztozunk az izraeliek fájdalmában”

Jevgenyij Sztanyiszlavov úgy fogalmazott, „az ilyen kijelentések megkérdőjelezik, hogy nagyra becsült kollégám mennyire tájékozott a tényekről, míg az a kísérlete, hogy az izraeli brutális erőszak és az ukrán nácik által Bucsában megrendezett undorító színjáték közé egyenlőségjelet tegyen, sérti saját országa ártatlan civil áldozatainak emlékét.” 

Majd azzal folytatta,

 Őszintén osztozunk az izraeliek fájdalmában, akik közül sokan szoros rokoni kapcsolatban állnak Oroszországgal.

 Megértjük az érzelmeket és osztjuk kollégánk érzéseit a civilek halála miatt. Ugyanakkor kategorikusan elutasítjuk a nagykövet úr által vont felháborító párhuzamot az izraeli tragikus események és a 2022. április elején az ukrajnai Bucsa városában történtek között”.

A közleményt azzal zárták, hogy felhívják arra a sajtóközleményre a figyelmet, melyet a bucsai mészárlást követően adott ki az orosz diplomácia. 

„Az orosz csapatok különleges katonai műveletben való fellépésének lejáratását célzó hamisítás részletei” című kiadvány ITT olvasható.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rigor_mortis
2023. október 10. 13:55
Minden Bucsát tagadónak! Az Aljazeera talán nem tekinthető ukránbarát forrásnak, mégis ezt írták (külön figyelemre méltó az a megjegyzés, hogy a ruszkik még saját halottaikat sem viszik haza... https://www.aljazeera.com/news/2022/4/4/will-the-bucha-massacre-wake-up-the-world
citromosParizer
2023. október 10. 08:34
ja, emlékszem a videóra, amikor több napos halott odébb húzta a kezét, hogy a lánctalpas rá ne menjen :D ez volt a Bucsa sztori temetetlen halottak része, amit a polgimester amúgy csak 2 nap után vett észre, hogy százasával fekszenek az utcán. de 2 napig fel sem tűnt senkinek, biztos terepszínű kabátjuk volt :) aztán hogy a zsákokban kik voltak, az már megint egy jó kérdés, de ott is a tüzérségi gránát okozta sérülést megpróbálták kínzásnak hazudni....
fogas paduc
2023. október 10. 07:56
A bucsai mészárlást az azov ezred követte el.l Az akciójuk fedőneve: szafari - volt. Az oroszokkal kollaboráló helybeli civileket öldösték le.
EX_Terminator
2023. október 10. 01:48
1, ha valakiknek akkor az Izraelieknek ILLENE felismerniük hogy itt pallywood vanik. 2, azt kellene mindkét félnek megértenie, hogyha itt valakik a kenyér mindkét felét vajazzák akkor őkelmék csak a gyalogok, akiket kijátszanak egymás ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!