Tóta W. Árpád: „Valószínűleg a mese bukott meg, maga a keresztény mitológia”

2023. október 06. 07:47

A publicista szerint „nehezebb ma elhinni, hogy hogy ­odafenn van bármi más, mint végtelen üresség”.

2023. október 06. 07:47

Tóta W. Árpád, a HVG publicistája legutóbbi, Térde,csuhások! című véleménycikkében arról ír, hogy „sokan éreznek most elégtételt, amikor a népszámlálás megállapította, hogy a magyaroknak már a fele sem áll semmilyen egyház mellé”

Majd azzal folytatja, hogy „jóhiszemű keresztények és túlfűtött ellenzékiek” – látják ennek okát abban, hogy a legnagyobb történelmi egyházak „nemcsak kiszolgálták a politikai kurzust, de fényesre is híztak a szolgálataikért”. A szerző szerint, nyilván nem lesz szimpatikusabb egy vallás sem a „harácsolástól”, de úgy véli kár lenne mindent erre fogni. Mjd azt a megállapítást teszi, idézve a püspököket, hogy 

ez megy egész Európában. Ahová tartozunk.

Példaként az éttermekké és diszkóvá alakított holland templomokat, az összeroppanó és szakadó német felekezeteket, az üres prágai dómokat hozza, majd ezt  gondolatot azzal zárja, hogy „fideszes papság nélkül is pusztul az egyház”. „Miért keresnénk holtak közt az élőt?” – teszi fel végül a kérdést.

 

Ezután azt a megállíptást teszi, hogy 

„valószínűleg a mese bukott meg, maga a keresztény mitológia”. 

Ha Jézus és a ­mennyország még működne, akkor ugyanúgy nem számítana a korrupt papság, mint ahogy a fideszesek is lenyelik Orbán pénzügyeit” ­ – írja a publicista.

Tóta W. úgy gondolja egyszerűen „nehezebb ma elhinni, hogy Jézus odafent számontartja a házasság előtti szexet meg a böjtöt, hogy egyáltalán van, és hogy ­odafenn van bármi más, mint végtelen üresség és síri csendben keringő gömbök”. (...) „És elég nyilvánvaló, hogy ha tartozik ehhez bármiféle teremtő erő, azt mi csak félreérteni tudtuk öt- meg kétezer éve, de az teljesen biztos, hogy nem érdekli, hiszünk-e benne” – teszi hozzá.

A teljes írás ITT olvasható.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. december 02. 15:46
Akinek a KERESZTÉNYSÉG "MITOLÓGIA' VAGY "MESE" az olyan minősithetetlenűl alacsony szinvonalon él, HOGY RÁ 2 SZÓT VESZTEGETNI IS ÉRTELMETLEN, sőt fölösleges. Tekintve, hogy SZELLEMI FOGYATÉKOSOKKAL--amint ahogyan "ez" a tótavé is "az"- nem lehet kvantum-mechanikai, schrődinger egyenletes nyelvezetben kommunikálni...
tapir32
2023. október 21. 23:44
A tudatlanság, a kulturálatlanság és a szocializálatlanság liberális kultusza nem a jövő útja, hanem a csőd forgatókönyve!
Xplorator
2023. október 15. 12:34
Ahányszor megnyilvánul ez a fehérjehalmaz, annyiszor jut eszembe milyen toleráns nép a magyar. Vagy inkább birka?
syphax-2
2023. október 07. 10:13
"Tótavé fijjam, maga egy gyenge ERESZTÉS"--MONDANÁ HAJDANI MATEMATIKATANÁROM. TÓTAVÉ EGY HALK MIKROFING!--és akkor még indokolatlanúl megtisztelem ezt a férget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!