Megvan az időpont, mikor dől el a szexuális zaklatással vádolt Donáth László sorsa!

2023. szeptember 28. 09:59

A bíróság elé került volt szocialista politikust egyik korábbi alkalmazottja jelentette fel, miután elege lett a megaláztatásokból.

2023. szeptember 28. 09:59

Pámer Dávid írása.

Januárban születhet jogerős ítélet a szeméremsértéssel és testi sértéssel vádolt Donáth László ügyében – tudta meg a Mandiner. Emlékeztettek, az egykori szocialista képviselőt évekkel ezelőtt egy volt alkalmazottja jelentette fel, akit több alkalommal is zaklathatott. A momentumos Donáth Anna édesapját pár hónapja pénzbüntetésre ítélték, de a vádhatóság szerint ez a büntetés túlságosan enyhe.

Ezt is ajánljuk a témában

Január 12-én folytatódik másodfokon a szexuális zaklatással vádolt Donáth László pere a Fővárosi Törvényszéken. A jövő év elejére kitűzött nyilvános ülésen várhatóan aznap jogerős határozatot hoz a bíróság.

Ismert, a vád szerint a momentumos EP-képviselő, Donáth Anna édesapja évekkel ezelőtt több alkalommal szexuálisan zaklatta, fogdosta és egy vita hevében fojtogatta is az általa vezetett szeretetház egyik dolgozóját.

Egyik munkatársa szállt szembe a volt politikussal

A botrány előzménye, hogy 2019 őszén a TV2 hírműsorában arról számoltak be, hogy botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból: az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és 

 

akinek befolyásától tartottak az érintettek. 

 

Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette őt. A nyomozás elindult és a volt honatyát meggyanúsította a rendőrség, az ügyészség pedig később vádat is emelt.

Pénzbüntetést kapott, de az ügyészség fogházat kér rá

Az eljárás évek óta tart, és több, nem jogerős döntés is született már. A volt MSZP-s politikust, evangélikus lelkészt legutóbb júniusban mondta ki a II. és III. Kerületi Bíróság első fokon bűnösnek kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szeméremsértés, valamint testi sértés vétségében. Donáth Lászlót a bíróság mindezekért egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta. 

A döntés ellen a védelem és a vádhatóság is fellebbezett, így került az ügy a Fővárosi Törvényszékre. Donáth ártatlannak vallja magát, az ügyészség álláspontja pedig, hogy a pénzbüntetés nem bír elég visszatartó erővel, hiszen szerintük az, hogy a vádlott az ítélet szerint munkakörét és bizalmi viszonyát használta fel az elkövetéshez, fokozza a társadalomra való veszélyességet.

A vádhatóság ezért azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetetésre ítélje Donáth Lászlót.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitóképen: Donáth László a bíróságon (fotó: Ficsor Márton/Mandiner)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 12. 12:04 Szerkesztve
Donáth apó kezét figyeld, Nök között nagy pánikot kelt. Szoknyák alatt fürgén kutat, De nem találja már a lyukat. A kislánya egy bajkeverő, Ellenünk nagy ricsajt ver ő. Van benne egy gonosz erő, Példaképe a komcsi Gerő.
Tehetős Totó
2023. szeptember 28. 11:37
Kit fogdosott megint, ma Donáth? Csak takarítónőt, nem Madonnát!
Bitrex®
2023. szeptember 28. 11:18
Annuska majd viheti a kisunokát a böribe, ha nagyfater látni akarja a kis zabigyereket.
macskusz-4
2023. szeptember 28. 11:15
A marha.Direkt vett fel fehéret. De szarabbúl néz ki.Mint egy roggyant szatír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!