La Stampa: A lengyel és a magyar kormány le akarja dönteni az európai egységet

2023. szeptember 07. 12:55

Egy lengyel filmrendező a menekültekről készített filmet, ennek kapcsán mondta el a véleményét többek között a magyar kormányról.

2023. szeptember 07. 12:55

A La Stampa online cikkben és videóban közölte az Agnieszka Hollanddal készült interjúját.

Holland filmje a Green Border címet viseli. A Fehéroroszország és Lengyelország közötti úgynevezett „zöld határt” alkotó

mocsaras erdőkben a Közel-Keletről és Afrikából érkező menekültek geopolitikai válság csapdájában találják magukat.

Ennek a rejtett háborúnak a főszereplői, Julia, a nemrég kiképzett aktivista, Jan fiatal határőr és egy szíriai család élete összefonódik.

Bár a cikk szövegéből nem derült ki, a videóban elhangzó újságírói kérdésre, miszerint Lengyelország és Magyarország a radikális véleményükkel Európát szélsőséges döntések felé fogják-e sodorni, a rendező azt a választ adta, hogy

a két állam pontosan ezzel fog próbálkozni, mégpedig Vlagyimir Putyin, orosz elnök hatására.

Putyin célja pedig az, hogy megakadályozza, hogy Európa egységes maradjon. Orbán Viktor, magyar és Jaroslaw Kaczynski, lengyel miniszterelnök is ezen dolgozik néhány nyugati politikussal együtt, például Matteo Salvinivel (az Északi Liga párt elnöke, az olasz kormány infrastruktúráért felelős minisztere – a szerk.) és Marine Le Pen, francia, szélsőjobboldalinak tartott politikussal. A fő eszköz számukra a menekültválság, amelyet Európa ledöntésére használnak fel, és arra, hogy felébresszék az emberek legnagyobb félelmeit.”

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2023. szeptember 10. 08:10
Szeretem Holland filmjeit, pl. a Verlaine és Rimbaud kapcsolatáról szóló Teljes napfogyatkozást, de attól, h remek fimrendező, még nem kell, h az élet más területeivel kapcsolatos meglátásai megfeleljenek a valóságnak. Holland 75 éves, beleragadt az oroszgyűlöletbe.
Mich99
2023. szeptember 08. 21:52
Egy Hülye Picsa. Van belőlük elég a Magyar Moslékban is...
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 07. 17:14
Ahogy Mel Brooks is megmondta a Lenni vagy nem lenni c. filmben. Zsidók, buzik és cigányok nélkül nincs színház!
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 07. 17:11
Ballib kommunista tetvek bontják le az egységet! Ha ilyen az egység akkor jobb is ha összeomlik. Javítok .. össze fog omolni. Ez is csak egy unió, mint a szovjet unió. Összeomlik. ennyi …
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!