A tények nem támasztják alá Orbán Viktor álláspontját

2023. szeptember 11. 09:33

A választások előtti hibás döntésekkel és az utóbbi évtizedekben soha nem látott nemzetközi elszigeteltségünkkel saját magunk is növeltük a bajt.

2023. szeptember 11. 09:33
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„A politikai évadnyitót megelőlegezte Orbán Viktor Tranzit Fesztiválon történő fellépése.

Természetesen ellenfelei megvádolták, hogy nem mondott semmi konkrétumot, nem érti a világot, és az elkövetkezendő évek, amelyeket Fidesz-kormányzással képzel el, csődbe viszik majd az országot. Támogatói átfogónak, jelentősnek és iránymutatónak tartották az elmondottakat. A politikai elemzők dolga, hogy az elhangzott gondolatokat részletesen megvizsgálják, így én ilyesmivel nem foglalkozom. Szeretném viszont most is, e beszélgetés kapcsán a mindennapi közéleti hullámzáson túlra tekintve felhívni a figyelmet azokra a mélyebb összefüggésekre, amelyek befolyásolhatják az életünket.

Rendkívül nehéz időket élünk meg

Azzal kezdem, hogy az eltérő vélemények ellenére ez a szereplés is higgadt és kiegyensúlyozott volt. A magyar miniszterelnök feltűnően aktív az átfogó beszédek és beszélgetések terén az utóbbi időben, és azt gondolom, hogy ezt jól is teszi. Miért vélekedek így? Nos azért, mert hazánk rendkívül nehéz időket él meg, súlyos gazdasági válságban vagyunk. Negyedik negyedéve visszaesésében (recesszióban) vergődik a gazdaságunk, hatalmas inflációval küzdünk, folyamatosan negatív rekordokat állítunk fel. Ahogy már több írásomban utaltam rá, kétségkívül igaz, hogy a járvány, az energiaválság és a háború tőlünk független külső körülményként visszahúzó hatást gyakorolt ránk.

Viszont igaz az is, hogy az a helyzet, amiért mégis mi éljük át az egész Európai Unióban a legjelentősebb válságot, azért állt elő, mert a választások előtti hibás döntésekkel és az utóbbi évtizedekben soha nem látott nemzetközi elszigeteltségünkkel saját magunk is növeltük a bajt. A mindenkori kormányoknak az a dolguk, hogy kormányozzanak, döntéseket hozzanak. Ezekért a felelősséget is ők viselik. Tehát a stratégiai hibának bizonyult döntésekért a jelenlegi kormány a felelős.

Amikor rossz úton járunk, egy demokráciában természetesen felmerül a kérdés: vajon az ellenzék jobban kormányozna-e?”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 23. 20:42
Orbán pontosan tudja, hogy kitöl kell elszigetelödni. Ö egy zseniális politikai vezetö, mellette a hazaáruló csibészek joggal nem jutnak labdához, ezért próbálják hazugságokkal, trágáságokkal támadni, de ö fütyül ezekre az idétlenkedésekre. Az ellenlábasait és ellenségeit ezért az unióban is, itthon is majd megeszi a frász, mert érzik, hogy ezt a hegyet nem fogják tudni megmászni. Ami pl. a nemzetellenes ballibsi magyar ellenzéket illeti, - akik már eszelös ámokfutókká lettek ettöl a belsö gyötrelemtöl -, ök még oxigén palackkal sem tudnák megmászni Orbán kukába dobott, elhasznált papucsát sem. A gyurcsányista ellenzék annyira utálja a saját hazáját, a saját hopnfitársait, hogy ök a magyarok minden sikerét egy sorscsapásként élik meg. Az ellenzéket egyáltalán nem érdeklik se a választók, se az ország. A Fidesznél Magyarország számára még évtizedekig nem lesz jobb alternatíva. Elöbb ki kell halni a gyurcsányistáknak ahhoz, hogy egy valóban új, normális nemzedék szerephez juthasson
jostothu
2023. szeptember 12. 10:25
Na akkor lássuk: Medgyesi egy szimpla korrupt hazaáruló volt, akivel senki nem állt le még beszélgetni sem Brüsszelben. Gyurcsányi egy ócska hazudozó pojáca, akit nem győztek kijavítani utólag a beszélgető partnerei. Ne szépítsük, kapcarongyok voltunk és lennénk ma is, de már a víz alá nyomva, ha ti dirigálnátok. Isteni szerencse, hogy ebben az országban azért mindig akadt valaki, aki végszükségben felnőtt a feladathoz. És ez neked nem sikerült, hülyegyerek.
alexandrosz-2
2023. szeptember 12. 08:21
Zsidó nyünnyögés egy leszerepelt, bukott buzitól. Érdektelen, ertelmetlem zagyvaság, hazugságokkal keverve.
öcsicipő
2023. szeptember 12. 08:07
Azért elolvastam az eredeti írást is persze. ....." létezik az európai politikának egy főárama, amelyhez nagyban alkalmazkodnak a szocialisták, a Fidesz által baloldalinak nevezett konzervatívok (az Európai Néppárt) és a Macron-követőkkel egyesült egykori liberálisok. Én is kritikával figyelem azokat a törekvéseiket, amelyekkel a szabadságot akarják korlátozni az éppen aktuális ideológia, a baloldali gyökerű, tehát erőszakkal egyenlősíteni kívánó woke és cancel culture nevében....." írja Fodor. És akkor zseniálisan levonja a konklúziót, Orbán és a Fidesz autokrata. A zsenit és az idiótát csak egy hajszál választja el egymástól, mondja egy népi bölcsesség. Döntse el maga mi a helyzet a mi Gáborunk véleményével. Az meg különösen tetszik, hogy az ellenzékről olyan lesújtó véleményt ír, hogy a Hír Tv-be is megnyalják a szájuk szélét. De akkor miért is kellene a magyaroknak a tehetségtelen, seggnyaló, kormányzásra képtelen ellenzékünknek bármilyen esélyt is adni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!