Orbán hagyja megalázni a magyar forradalmat

2023. augusztus 28. 16:59

A háborús bűnös Putyin barátsága is fontosabb, mint hogy kiálljon a rendszerváltás eszménye, az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett.

2023. augusztus 28. 16:59
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt

„56, Putyin: Orbán hagyja megalázni a magyar forradalmat

Oroszországban a tizenegyedikesek új tankönyvből tanulhatják a történelmet, amit Vlagyimir Putyin egyik tanácsadójának, Vlagyimir Megyinszkijnek a felügyelete alatt készítettek el.

A könyvben az 1956-os magyar forradalom eseményeiről úgy írnak, mint 

ahol lázadó radikálisok, a fasiszta Magyarország volt katonái fogtak fegyvert.

A magyar válságot a nyugati titkosszolgálatok és az általuk támogatott belső ellenzék akciói gerjesztették. A Szovjetunió csapatokat vezényelt Magyarországra, és segített a magyar hatóságoknak a tiltakozás elfojtásában – tudhatják meg az orosz gyerekek a könyvből.

Nyilvánvaló volt, hogy Orbán/Szijjártó nem kéreti be az orosz nagykövetet. Bezzeg, ha egy nyugati újságban rosszat írnak róla, az adott ország nagykövete/minisztere azonnal a szőnyeg szélére állhat.

A baj azonban ennél is nagyobb. 

Orbán hagyja megalázni 1956 emlékét, benne önmaga 1989. június 16-ai beszédét. Hagyja megalázni Nagy Imre és mártírtársai, de a pesti srácok emlékét is.

Ismét kiderült: Orbánnak nincsenek elvei. Aznapi érdekei vannak. 89 júniusában felállni az újratemetés emelvényére, kormányon meg elvitetni az 56-os öröklángot és Nagy Imre szobrát a Kossuth térről. Most pedig a háborús bűnös Putyin barátsága is fontosabb, mint hogy kiálljon a rendszerváltás eszménye, az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett.

Szégyen!”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. szeptember 04. 19:31
Verd! Kitudja meddig verheted, Mikor lesz Orbánnak Nyolcheted!
Krupp Skya
2023. szeptember 03. 20:00
A DK-s Faszt Verne, ha lenne. Kézzel húzgálom a kukit, Már nagyon unom a cunit,
nemmondom
2023. szeptember 03. 12:56
Gréczi, jobban teszed ha visszavonulsz valami láthatatlan árnyékállásba. A bélyegedet te már nem tudod leáztatni magadról.
johannsebastian
2023. szeptember 01. 22:01
Kinek a barátja havas Szófia, gyerekek?! Ne fárasszatok már, harmatabb vagytok még a felhigított homeopátiás szereknél is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!