„Nagyon bátornak kell lenni ahhoz, hogy az ember megmutassa, amit csak ő tud” – Hodász a Szemléleknek üzent?

2023. augusztus 07. 11:35

A korábban papként szolgáló Hodász András egy könyvrészletet posztolt Instagram-oldalán.

2023. augusztus 07. 11:35

Hodász András egy Feldmár András-könyvrészletet tett közzé Instagram-oldalán pár nappal a Szemlélekkel való szakítása után.

Ezt is ajánljuk a témában

A bejegyzésben a Most vagy soha című könyv egyik oldala látható:

„Ha őszintén megmondod, mit szeretnél, akkor az, aki segít benne téged, a barátod. Az, aki nem segít vagy hátráltat, még akkor is, ha azt mondja, azért teszi, mert szeret vagy vigyáz rád, nem a barátod. Tehát, ha soha nem mondod meg, mit akarsz, akkor soha nem fogod megtudni, hogy ki a barátod, és ki az ellenséged. Nagyon bátornak kell lenni ahhoz, hogy az ember megmutassa, amit csak ő tud. Ha ezt mégis megtesszük, akkor egy darabig szinte körül sem merünk nézni, mert attól félünk, biztosan egyedül maradunk, senki sincs mögöttünk, senki sem segít. Azt gondoljuk, mindenki hülyének néz. Irtózatos bátorság kell ahhoz, hogy az ember kongruens legyen, és megmutassa másoknak, hogy mi van belül. Általában azt mutatjuk másoknak, amit mi gondolunk, hogy mások látni akarnak. Sőt, arra vágyunk, amiről úgy hisszük, mások azt akarják, hogy mi arra vágyjunk. Ezt rettenetesen fontos észrevenni. Mert ha nem veszed észre, akkor nincs kiút. Akkor persze hogy meg akarod ölni magad, korán akarsz meghalni, beteg akarsz lenni vagy megőrülsz...”

Miután Hodásznak és a Szemléleknek elváltak útjaik, megkérdeztük a lap igazgatóját, miért látták szükségesnek a szakítást Hodász Andrással. Gégény István így reagált: „Andrásnak jelenleg nem nyilvános helyzetelemzésre, hanem megértő, átölelő hozzáállásra, mellette állásra, csendes békekeresésre, életrendezésre van szüksége”. Leszögezte: nem azért búcsúztunk el Hodásztól, mert homoszexuális.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. augusztus 07. 22:53
Bizony jobb, ha nem gyóntasz, mert teljesen tévútra viszed a hívőket. Csúszol lefelé, mert lejtőre léptél hazudsz is, nem először ugyanis májusban Kadarkai Endrének azt nyilatkoztad, hogy van valakid, ahogy most is akkor is elmentetek pár napra, szóval a Szemlélek tudta, hogy egy pasival élsz együtt. A szentmise elején nem mész be a templomba, még a közös bűnbánaton sem veszel részt, mert akkor szembe kéne nézned magaddal. Mert azt kellene mondanod, hogy: Gyónom a mindenható Istennek és nektek, testvéreim, hogy sokszor és sokat vétkeztem, gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással: én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. Kérem ezért a Boldogságos, mindenkor Szeplőtelen Szűz Máriát, az összes angyalokat és szenteket, és titeket, testvéreim, hogy imádkozzatok érettem Urunkhoz, Istenünkhöz. Irgalmazzon nekünk a mindenható Isten, bocsássa meg bűneinket, és vezessen el az örök életre. Hodász nem te vetetted le a reverendát, hanem a reverenda vetett le téged!
Ferenc 1
2023. augusztus 07. 21:12
Hodász András megnyilatkozásai tele vannak csúsztatásokkal, féligazságokkal és hazugságokkal is. Sajnos ez még az aktív papi időszakára is igaz volt! Döbbenet ennek az idézetnek az első három mondata! Aki ezt leírta, az veszélyt jelent embertársaira! Értelmezzük tárgyilagosan: Ha valamit szeretnél, csak az a barátod, aki támogat benne, aki pedig nem, az az ellenséged! Bármekkora hülyeséget is szeretnél? Meghallgattam pár prédikációját Hodásznak még a vírushelyzet alatt. Visszanéztem pár "Papifrankó"-t is. Nem értettem, mitől volt olyan népszerű ez az ember! Nagyon remélem, hogy ezek az aljas megnyilatkozásai felnyitják azok szemét, akiket éveken keresztül becsapott! Vannak papok, akik több falut látnak el egyszerre, több helyen miséznek, gyóntatnak, temetnek, esketnek, hittant tanítanak stb. Ők nem egy jól menő nagyvárosi plébániát látnak el többedmagukkal! Persze nincs is idejük a neten bohóckodni! Jobban meg kellene szűrni, hogy kiket szentelnek pappá! A kevesebb több, ha hitelesek!
kata56
2023. augusztus 07. 18:39
Mi a helyzet a kejgyilkosokkal? A pedofilokkal? Aa a baratjuk aki segit nekik kejgyilkolni, gyereket szerezni a vegzalashoz..??..?? Nagy utat tett meg hodasz. Az oltartol.. es milyen rovid ido alatt.. Ha tartja a tempot es az iranyt...erdekes idok jonnek neki. Vagy borton vagy pszichiatria lesz a vege. Vagy temeto..
Obsitos Technikus
2023. augusztus 07. 16:57
Feldmár van akkora szélhámos, mint Popper..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!