Mikor tiltakozik Orbán Putyinnál 1956 meghamisítása miatt?

2023. augusztus 27. 19:47

A baj ott van, hogy az oroszbarát Orbán-rezsim elfogadja az Ukrajnával szembeni történelemhamisító hazugságot.

2023. augusztus 27. 19:47
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Hol van Szijjártó Péter, az oroszok által többszörösen kitüntetett nemzetvédő? Jobban eltűnt, mint Damon Hill. De hol van az utcai harcos, a béke Kirill pátriárka által kitüntetett apostola, aki saját elmondása szerint bármikor felhívhatja Putyint és kapcsolják neki? Moszkvában Putyin tanácsadója, Vlagyimir Megyinszkij írta az új tankönyvet a »hazafias nevelés« szellemében, amely vélhetően mintául szolgál majd a Magyarságkutató Intézet és Schmidt Mária által megírandó, ugyancsak hazafias nevelést szolgáló történelemhamisító tankönyveknek, amely átírta az 1956-os forradalmat.

Az új orosz tankönyv szerint az 1956-os magyar forradalmat a nyugati titkosszolgálatok szervezték és magyar fasiszták hajtották végre. Ez – mint a G7 beszámolt róla – pontosan megegyezik »az évtizedeken át sulykolt szovjet 56-értelmezéssel, amihez mostanra teljesen visszatért a putyini Oroszország«. A Szovjetunió hozta el a békét 1956-ban Magyarországra, 1968-ban Csehszlovákiába, ahogy az orosz hadsereg vitte el Ukrajnába is. A »különleges katonai művelet« ugyanazért történt, mint 1956-ban Magyarországon, ami alátámasztja David Pressman »Ruszkik haza!« plakátját.

A baj ott van, hogy az oroszbarát Orbán-rezsim elfogadja az Ukrajnával szembeni történelemhamisító hazugságot, de nem fogadhatja el az 1956-ra vonatkozó hazug állítást, ami lényegében ugyanaz. Ezt az ellentmondást Orbán rendszere fülsikettő hallgatással próbálja feloldani, ami még a Holdról nézve is felháborító. Különösen, hogy Orbán zsarnoki rendszere minden forradalom és szabadságharc örökösének mondja magát, így az 1956-os forradalom elferdítése miatt hangosan kéne tiltakoznia. Ráadásul, miután a forradalmárokat gyilkoló orosz katonákat hősnek állítják be.

Ha ez a tankönyv Ukrajnában jelenik meg, a magyar külügy már azonnal tiltakozott volna, minden oroszok elleni szankció bojkottjával fenyegetőzne, s nagy örömmel nemet mondana Ukrajna pénzügyi és fegyveres támogatására. Ha ez valamelyik nyugat-európai országban történik, akkor tízezer torokból szakadna fel a propagandamédiában az ordítás és az őrjöngés, hogy a genderek által elfoglalt Nyugat meggyalázza legszentebb szabadságharcunkat. Rendkívüli parlamenti ülés határozata ítélné el a súlyos provokációt, és végleg nemet mondanának a svéd NATO-csatlakozásra.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Bartus László Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2023. augusztus 28. 13:15
Mekkora hazafi lettél te rohadt liberálbolsevik patkány.
zakar zoltán béla
2023. augusztus 28. 10:37
PpPpppPppPppp
bodrigyuri
2023. augusztus 28. 10:21
Hogy is volt a hollókoszt?
DrPepper
2023. augusztus 28. 10:07
Vicces, hogy a munkásőr Bartusban, aki minden lehetséges kontextusban fastisztázta a magyarokat, és egyébként tökéletesen egyetért, hirtelen felhorgadt a magyar büszkeség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!