HírTV: Azonnali hatállyal szerződést bontunk Pálffy Istvánnal

2023. augusztus 22. 19:36

A csatorna megerősítette a délután megjelent sajtóhíreket, miszerint elbocsátották Pálffy Istvánt.

2023. augusztus 22. 19:36
null

A HírTV a Napi Aktuális című műsorát egy közleménnyel kezdte, melyben tudatták, hogy elhatárolódnak Pálffy István hétfő esti mondataitól. Mint ismert, a műsorvezető 13 év kihagyás után tért vissza a képernyőre, első vendégei között volt Kovács Zoltán államtitkár, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje is. 

Pálffy a hódmezővásárhelyi polgármesterrel történő beszélgetés során arról beszélt, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeik”. 

A politikus visszakérdezett, hogy milyen türelemmel kell lenni a pedofília felé, erre a műsorvezető rávágta, hogy a pedofil betegség felé, mert „minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani”. 

Elnézést, de egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmet tanúsítani a tömeggyilkossággal. Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával”

– válaszolt vissza Márki-Zay Péter.

Erre Pálffy úgy reagált, hogy „nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, én azt mondom, hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó”.

Márki-Zay Péter válaszában megjegyezte, nem lehet kérdés, hogy „a pedofilokkal szemben a gyerekeket kell megvédenünk, ezért is kell rendszerváltás”. Ezek után más témára terelődött a szó. 

A HírTV azonnal elbocsátotta Pálffy Istvánt

A Napi Aktuálist kedden már M. Dobos Marianne vezette, aki egy közleményt olvasott fel, melyben megerősítették a délután már megjelent sajtóhírt, miszerint elbocsátották Pálffyt. A műsorvezetőnő úgy fogalmazott:

„A HírTV-n 2023. augusztus 21-én sugárzott Napi Aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen a csatorna elveivel és hitvallásával. A HírTV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől, amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett. A HírTV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petronius50
2023. augusztus 24. 20:48
A nagy különbség jobb és baloldal között az, hogy ha valaki a konzervatív értékrenddel nem összeegyeztető kijelentést tesz, vagy úgy viselkedik, akkor eltűnik, vagy eltávolítják. Borkai Zsolt, Schmidt Pál, Szájer József, stb. Baloldalon pedig mintha semmi sem történt volna, Czeglédy Csaba, Cseh Katalin, az EP vagy 20 százaléka, Ursula Van még Lejjebb, stb. Ezt a morális szakadékot érzik a választók, amikor négyszer 2/3 lett...
macskusz-4
2023. augusztus 23. 09:55
Pálffy már hónapokkal ezelőtt folyamatosan szerepelt a Hír Tv- ben ,a Sajtóklubban. Itt pedig nyílván a Bencsik ún. Bubuzását akarta árnyalni( Bencsik: " jó hír ,hogy ugandában a bubukat felakasztják"- Sajtóklub). Erre a Nyugat nekiesett a kormánynak. Rágalomhadjárat indult unios részről. Pálffy nem akart úgy fogalmazni, hogy gazemberek nemzetközi hisztériát csináljanak. MAJD MOST JÖN PL.BAYER ÉS GENERÁL NEMZETKÖZI HISZTIT. BUBUZIK EGYET.
EX_Terminator
2023. augusztus 23. 09:41
"Elnézést, de egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell türelmet tanúsítani a tömeggyilkossággal. Nem kell türelmesnek lenni a tömeggyilkossággal, és nem kell türelmesnek lenni a pedofíliával" Ennyi! A bűnnel destruktív őrülettel szemben nem lehet türelmesnek toleránsnak megértőnek STB lenni, mert ÁRTALMAS. Ez az egész lényege! A kártevőket sem tűrjük meg a kertben baszodalássan!
masikhozzaszolo
2023. augusztus 23. 09:16
Nem láttam, de végülis mindegy. Megsértette az IRÁNYELVEKET. Az IRÁNYELVEK mimózák ám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!