Szili Katalin: A Kárpát-medencei magyarság Trianon óta soha nem látott egységben van

2023. július 07. 17:54

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint az Európai Bizottság nem akar mit kezdeni a nemzeti kisebbségi kérdésekkel, és alkalmatlan a béketeremtésre.

2023. július 07. 17:54

Az Európai Bizottság (EB) nem tud és nem akar mit kezdeni a nemzeti kisebbségi kérdésekkel, alkalmatlan erre akárcsak a béketeremtésre – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó a felvidéki Martoson, ahol részt vett a Martosi Szabadegyetem egyik fórumán pénteken. A fórumon központi témaként a magyar nemzetpolitikában, valamint az Európai Unió által képviselt nemzetikisebbség-védelemben az elmúlt évtizedekben bekövetkezett változásokat tekintették át. A miniszterelnöki főtanácsadó elmondta: a magyar nemzetpolitika az elmúlt 13 évben eljutott oda, hogy olyan egységes magyar nemzetről lehet beszélni, 

 

amelyben a Kárpát-medencei magyarság és a diaszpóra 1920 óta soha nem látott egységben van. 

 

Hozzáfűzte: a magyar kormány által biztosított családtámogatások, gazdasági és vállalkozói támogatások hozzájárultak a szülőföldön maradáshoz, amit rendkívül fontosnak tartanak. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Filep István

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 09. 10:36
Hát tényleg soha nem látott olyan magyar egység Trianon óta, mint amekkora egység előtte volt! Ma nincsen meg az az egység. Még mindig csak országgyűlés létezik Magyarországon, nemzetgyűlés nincsen. 1989-ben az volt a duma, hogy a módosított 1949-es alkotmány csak ideiglenes, csak az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásáig marad érvényben. Ez máig sem történt meg. Se nemzetgyűlés, se alkotmányozás nem volt. A határon túli magyaroknak továbbra sincsenek képviselőik a nem is létező magyar nemzetgyűlésben.
gyaloggos
2023. július 07. 20:47
bodrigyuri! ERRŐL nem ORBÁN tehet! " A magyarságot Orbán két részre osztotta politikailag. Más rendezőelv meg nem létezik számára." ERRŐL az MSZP és az SZDSZ tehet! SAJNOS nincs is remény arra, hogy a közeli jövőben pozitív irányú változás történjék e téren. GYURCSÁNYÉK ott folytatják, ahol abbahagyták. MAGYARORSZÁG , a magyar emberek ellen ezerrel, az EU-ban. A MOMENTUM pedig az SZDSZ nyomdokain szintén ezerrel a magyar emberek, MAGYARORSZÁG ellen. EZEKKEL nem lehet normális viszonyt kialakítani, és már NEM IS KELL erre törekedni, mert értelmetlen, felesleges lenne!
bodrigyuri
2023. július 07. 19:24
A magyarságot orbán két részre osztotta politikailag. Más rendezőelv meg nem létezik számára.
gyaloggos
2023. július 07. 19:14
S a MANDINER is odáig süllyedt, hogy tiltja azon hozzászólásokat, melyet a miniszterelnököt kritizálja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!