Ujhelyi István Népszabadságot ajándékozott a megszűnő Pesti TV-nek

2022. május 18. 08:29

Az MSZP-s politikus így fejezte ki szolidaritását.

2022. május 18. 08:29
null

A Media1 arról ír, hogy Ujhelyi István a Pesti Riporter című műsor hétfői adásában a 2016-ban bezárt Népszabadság című napilap utolsó, bekeretezett lapszámának átadásával fejezte ki szolidaritását a műsorgyártást hamarosan beszüntető, kormánypárti Pesti TV stábjának. Azt mondta, annak ellenére áll ki a Pesti TV kollektívája mellett, hogy a stáb gyakran nyilvánult meg róla negatívan.

nem csak a „nem kormánypárti médiumokat”.

A műsorvezető azt mondta, meglepődött a politikus kiállás mellett, de megköszönte azt. A szocialista politikus azt mondta: „meggyőződésem, hogy teljesen mindegy, hogy milyen színezetű, milyen beállítottságú, de hogyha szakemberek, újságírók, médiaformálók, közvéleményformálók összeülnek és valamit szerkesztenek, valamit kiadnak a kezükből, ahhoz adják a nevüket, és nem trollként írogatnak valahova, hanem arccal, névvel vállalják az itteni beszélgetésben a mondataikat, minden egyes, akár gazdasági, akár politikai, akár hatalmi játszma miatt, minden ilyen kollektívának, szerkesztőségnek az ellehetetlenülése, a megszűnése fájdalom szerintem egy sokszínű magyar politikai kultúrában.”

Hozzátette:  bár „a tévében és Pesti Srácokon kapott sokat”, de „ezeket az ember mindig úgy olvassa és nézi, hogy tudomásul veszi, hogy a másik oldalon hogyan gondolkodnak vagy mit szeretnének róla állítani egy politikai játszmában.” Ujhelyi hangsúlyozta: a Pesti TV és a Pesti Srácok kollektívája korábban gyakran élcelődött azokon a nem kormánypárti szerkesztőségeken, amelyeket utolért a végzet az elmúlt 12 évben.

– hangsúlyozta a politikus az ajándék átadásakor. Azt is mondta Ujhelyi, ha lesz egyszer valamiféle folytatása a Pesti TV szerkesztőségi munkájának, arra kéri, emlékezzenek a munkatársak azokra, akiket utolért a végzet, írja a Media1.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2022. május 18. 23:48
Ha üzleti döntés volt a Népszabadság megszüntetése, akkor kik és miért használták ezt fel a magyar kormány lejáratására Brüsszeltől Washingtonig?? (a kérdés költői)
amca
2022. május 18. 20:46
Látod uyyhuye ,ezért vagy te uyyhuyye...
brekker
2022. május 18. 18:08
Miről beszél ez? Az összes Népszabadságos ott ajvékol a Népszavában. Csak a címlap változott, ha letakarjuk, pont olyan, mint a Népszabadság, a papír a nyomdatechnika.
KBA98
2022. május 18. 16:36
A sárga ház nagyon kéne, kibővítve is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!