Karácsony: Választhatunk, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára kerül

2022. április 03. 13:52

A főpolgármester elárulta, átalakítanák a határon túliak szavazati jogát.

2022. április 03. 13:52
null

Karácsony Gergely egyetért azzal, hogy a választás a háborúról és a békéről szól. Kérdés azonban, hogy ki áll a háború oldalán – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint most választani lehet, hogy az ország a történelem jó vagy rossz oldalára akar-e kerülni.

Karácsony Gergely – miután vasárnap Budapest XIV. kerületében, az Örökzöld óvodában leadta szavazatát  újságírók előtt kiemelte, hogy sokan érkeznek voksolni. Hangsúlyozta: tudják biztosítani a tiszta szavazás feltételeit, hiszen minden szavazókörben ott vannak.

Arra a kérdésre, hogy miként szabályoznák hatalomra kerülésük esetén a határon túli magyarok szavazati jogát, Karácsony Gergely úgy válaszolt: mivel arról csupán kétharmados többséggel lehet dönteni, nem valószínű, hogy hozzá tudnak majd nyúlni a választás után, nincs esélye ugyanis annak, hogy bármelyik oldalon kialakuljon ilyen többség.

Hozzátette: az ellenzéki pártok is meg akarják őrizni a határon túli magyarok választójogát, de átalakítanák. Úgy vélekedett, hogy speciális mandátumot kellene adni a határon túli magyaroknak. A főpolgármester közölte, összesen tíz X-et húzott be, érvénytelenül voksolt ugyanis „az úgynevezett népszavazáson, amely (.) inkább népámítás”.

(MTI)

Nyitókép: Facebook / Karácsony Gergely

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yossarian
2022. április 03. 20:39
Érvénytelenül szavazott? Így legalább egynél tudni fogja a szavazatszámláló bizottság, hogy kinek a nevét kell "imába" foglalni a többlet munkáért. Minden érvénytelen szavazólapra rá kell írni, miért érvénytelen és a szavazatszámláló bizottság tagjainak alá kell írni, külön kell kezelni, kötegelni. Remélem nem voltak sokan, akik érvénytelenül szavaztak.
Zsolt75
2022. április 03. 20:03
Gelikém, nektek a történelemkönyvben egy beszédes gyűjtönevetek lesz csak Orbán fejezetében.
szárma
2022. április 03. 18:39
Karácsony! Mesélj a "cápák"-ról!
Rókatündér
2022. április 03. 17:40
Még ahhoz is gyáva, rongy ember vagy, hogy érvényes szavazatodj adj le a gyermekvédelemről. Miért nem vállalod fel gelike, hogy egyet értesz a gyerekek érzékenyítéséhez? Hogy üdvözölendőnek tartod, hogy oviba és iskolába szakállas, szőrös, tűsarkús, szoknyás bácsik meséljenek a gyerekeknek szexuális tartalmakról, a nemiségről? Hazug, semmirekellő globálnáci vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!