Márki-Zay fáradt volt, ezért hazaárulózta le a Dobrev mellé álló politikusokat

2021. október 11. 18:33

A polgármester szerint csak rosszul fogalmazott, amikor lehazaárulózta a Dobrev Klára mellé álló politikusokat.

2021. október 11. 18:33
null

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Szombathely főterén tartott beszédben elnézést kért azért, mert lényegében hazaárulóknak nevezte azokat a párbeszédes és MSZP-s politikusokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a másodikban viszont Dobrev Klárát.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint rosszul fogalmazott, fáradt volt, mikor hazaárulózott.

Szombathelyi kampányrendezvényén újra elismételte, hogy neki több esélye van Orbán Viktor legyőzésére, mint Dobrev Klárának. „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki jövőre kormányzati pozíciója legyen” – mondta.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2021. október 12. 14:34
"A hódmezővásárhelyi polgármester szerint rosszul fogalmazott, fáradt volt, mikor hazaárulózott." Nem, nem, ezt nem fáradtságnak hívják. Ezt úgy hívják, hogy kilógott a lóláb. Ahogyan egy (szerinte baloldali) személy fogalmazott kb. 2000 évvel ezelőtt: "Mert a szívnek teljességéből szól a száj."
Biivisz
2021. október 12. 07:00
A show így van "megtervezve". 1. Fletó tudja, hogy Klára túlságosan "össze van Gyurcsányozva" ahhoz, hogy legyőzze Orbánt. Ezért neki olyan minielnök-jelölt kell, aki mögött nincs hátország, hogy minél könnyebben lehessen félidőben "megyósítani". 2. Így történhetett, hogy a magyargyörgy által "kezelt" előválasztás a pártvezér versenytársakat - minden előzetes mérés dacára - a sor végére utasította az első fordulóban. 3. Az évek során gondosan hiszterizált Orbánofóbok számát növelni már lehetetlen, a "többséget" meg nagyon nem adják ki, így az egyetlen esély a "csalódott fideszesek" becsatornázása, miközben a Jakabbal csalódott jobbikosokat is meg kéne tartani. Utóbbira karigeri mindig is alkalmatlan volt, de Budapest (és önmaga) módszeres leamortizálásával már az előbbire is azzá vált. 4. Ehhez kell márkizaj. Egy-két "megvett" szondázó céggel (erre utal a jócskán hibahatáron túli szórás a különböző cégek között) kimutatták, hogy az utolsó pillanatban a (nem kicsit) harmadik márkizaj már megelőzi karigerit, amivel sikerült a szerencsétlent visszalépésre bírni. (Meg különben is azt teszi, amit Fletó mond neki.) 5. A cicaharc most azért folyik, hogy a "csalódott fideszeseknek" és jobbikosoknak demonstrálják, mennyire hiperfüggetlen márkizaj az Apró klántól. Az egyetlen veszély a DK-s szavazók elbizonytalanodása, de ez kezelhető Klára áldozati pózából kommunikált "az egység mindenáron" mantrájával. Hogy márkizaj mindebben tudatosan van-e benne egy-két év minielnökség lehetőségéért cserébe, vagy hasznos idiótaként tényleg azt hiszi, lehet komoly politikai szerepe az országban, az már édesmindegy.
johannsebastian
2021. október 11. 22:25
Elszállt egy hajó a szélben...
brekker
2021. október 11. 21:45
Szokás szerint erről őt nem értesítették, ezért némileg frusztrált lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!