Több mint egymilliárd forintos fejlesztés indulhat az épülő Airbus-gyár mellett Gyulán

2021. augusztus 17. 15:55

Uniós forrásból 1,2 milliárd forintot nyert el a gyulai önkormányzat az épülő Airbus-gyár melletti utca fejlesztésére – közölte Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester közösségi oldalán.

2021. augusztus 17. 15:55
null

Mint írta, a fejlesztéssel a Rosu utca teljes kiépítése, valamint a déli iparterület megközelíthetőségének javítása a cél, itt épül ugyanis az Airbus-gyár és a felületkezelő üzem. A tervek szerint a Rosu utca bonyolítaná a jövőben a személyforgalmat, erről mehetnek majd be a dolgozók a gyárakba.    

A forrásból 7 méter széles, 822 méter hosszú utat építenek, amelynek egyik vége a Csabai úthoz, a másik a 44-es úthoz csatlakozik. Az utcát az egyik végén kiszélesítik, hogy új balra kanyarodó sávot alakítsanak ki, a területet az itt lévő telkekből vásárlással vagy kisajátítással szerzik meg.    

A felújítás során zárt csapadékvíz-elvezető csatornát, vízvezetéket, a szennyvízelvezetést, a hírközlési- és a villamos hálózatot, a gázellátást, valamint a közvilágítást is kiépítik.    

A munkálatok kezdete attól is függ, szükség lesz-e kisajátítási eljárásra; a fejlesztés a tervek szerint 2022 decemberére fejeződhet be – közölte a városvezető. Görgényi Ernő hozzátette: járdát és kerékpárutat is terveznek a területre, ám a mostani pályázat ezt nem engedi, így más forrást keresnek rá. A Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) Gyula városa több mint 6,5 milliárd forint támogatást nyert el a 2014-2020-as uniós keretköltségvetési ciklusban. Az Airbus-gyár az elképzelések szerint 2022 tavaszán kezdi meg a működését. Az Airbus Helicopters Hungary Kft. az európai repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyárt majd precíziós alkatrészeket.

(MTI

Fotó: Görgényi Ernő, Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kronosz85
2021. augusztus 18. 10:07
Megint a feltételes mód.. induhat-fejleszthetjük-stb. Ne már, most vagy indul-fejlesztjük, vagy nincs semmi...
khomeini
2021. augusztus 17. 19:32
ezt is mind ellopták a zorbánék
Búvár Kund
2021. augusztus 17. 18:58
Hajrá Ernő! Már 30 éve mondjuk, ha lesz normális út békésbe, lesz befektetés, lesz munkahely! Jövőre átadják az M44-est! Nem akarunk mi sehova sem menni innen, hozzanak ide normális cégeket! De ehhez 4 sávos út kell! Ne tartson 4 óra hosszáig Budapestről ideérni. Tervben van a 47-es 4 sávosítása is, Debrecen és Szeged felé, ha az is elkészül végre nem leszünk a halál fasza alatt (ahogy egy fővárosi ismerősöm szokta mondani)! Nőni fog az idegenforgalom is. Én ha kimegyek a kert végére látom az erdélyi sziget hegységet, kb 80 kilométerre van közúton, szép kirándulóhelyekkel. Egy hetet, tartalmasan el lehet tölteni Gyulán és itt a megyében kirándulva! Nem csak a Balaton és pest létezik ebben az országban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!