A DK házi filozófusa „seggbe durrantatná” Semjént

2021. május 28. 16:00

Gábor György nagyon kiakadt attól, ahogy a miniszterelnök-helyettes az állami és egyházi iskolák összehasonlításáról beszélt.

2021. május 28. 16:00
null

Gábor György sajátos ívű bejegyzést tett a Facebook-oldalán. A vallásfilozófus – aki egyben a Demokratikus Koalíció szellemi műhelyének oszlopos tagja – pár sor alatt eljutott Gullivertől Semjén Zsolt söréttel megszórt fenekéig.

Szeretné, ha a KDNP elnökét – őt idézzük – seggbe durrantaná egy szarvas, vaddisznó, fácán vagy egy szalonka, mert a miniszterelnök-helyettes egy sportközpont átadási ünnepén arról beszélt, hogy az állami iskolák alacsonyabb minőséget képviselnek, mint az egyházi iskolák.

„Akkor vegyük most elő mi azt a távcsövet”

„Semjén ugyanakkor elfelejtette megemlíteni, hogy az egyházi iskolák normatív támogatása akár a négyszerese is lehet az államiaknak, ami rögtön egy szögesen ellentétes látványt kínálhatna Semjénnek, ha a szociológusi diplomájáért egykor valóban megdolgozott volna, s nem innen-onnan összeollózott szövegekből és hivatkozások nélküli „vendégtextusokból” csapta volna össze az egészet, félrevezetve és becsapva az egyetemet, az oktatókat, a bírálókat, a hazai tudományos világot és közéletet. Miként most sem tekintett bele a látcső másik végibe, s csak a félrevezető, hazug és hamis tájékoztatás és a politikai manipuláció állt a szándékában – fogalmaz Gábor György.

Majd azt javasolja Gyurcsányék házi filozófusa, hogy „akkor vegyük most elő mi azt a távcsövet, s legalább képzeletben nézzünk bele a másik végibe. Mit látunk? Hát azt, hogy ha a szarvas, a vaddisznó, a fácán és a szalonka tudna és akarna lőni a vadászra,

Végül felteszi a kérdést, hogy „ugye akkor azért jobban örülnénk a vadászati világkiállításnak, ha a kiállítás fő attrakciója Semjén söréttel megpörkölt ülepe lenne?”

Fotó: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond Széchenyi Zsigmond vadász, író mellszobrának avatásán a balatongyöröki mólónál 2020. július 17-én. A szobor Orr Lajos alkotása.MTI/Varga György

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2021. június 23. 15:43
Az egyházi iskolák értelemszerűen dupla támogatást kapnak, mivel megkapják az állami támogatást is és azon felül az egyházuk részéről, amit a hívek adnak össze. Állami vallásjog kurzuson ezt így tanították, még meg is van valahol a vallástudomány szekció polcomon dr Schanda Balázs: Állami egyházjog c. könyve, dr Gábor György tanár úr most téved, ezért kell bejárni más előadók óráira - még az egyetemi oktatóknak is. Szegeden Odorics tanár úr késhegyig menő vitákat folytatott az Immanuel Kant témába való előadáson, ha jól tudom az volt a vita lényege, hogy a transzcendentális Kantnál egy kategória és az irodalomtörténész pedig a kifejezés annak köznapibb értelmezése szerint értette, nos az hogy Kantnál a kategóriák milyen jellegűek ,antropológiaiak, ismeretelméletiek vagy ontológiaiak a fene se tudja, szerintem Semjén Zsolt teológusként legalább annyira ért Immanuel Kant kategóriáihoz, mint a házi állatok kilövéséhez!
geyza1947
2021. május 30. 15:55
Előbb-utóbb seggbe is durrantják egy dupla adag sóval a szarházi álszent köcsögöt !
Sulammit
2021. május 29. 23:12
Ezt most humornak szántad? Érdekes nem tudtam nevetni. Én viszont látok egy gyűlölködő zsidó embert, aki lövöldözne egy keresztény emberre, csak azért, mert az keresztény ember és Viktor miniszterelnök helyettese. Borul az agyad, Gábor! Gyurcsány csicska lettél és reméljük jövőre Gyurcsány árva.
syphax
2021. május 29. 18:01
P.S.: ÚGY ÉRTEM MIT IR ELŐ AZ 5000 ÉVES ZSIDÓ KULTÚRA SEGGBELÖVÉS ESETÉRE VONATKOZÓAN GÁBORÚR?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!