Kirúgták a Klubrádiótól Lampé Ágnest, egymásra mutogatnak a felek

2021. március 29. 19:09

Az elbocsátott rádiós műsorvezető felmondásáról másképp emlékszik maga az érintett és a Klubrádió.

2021. március 29. 19:09
null

Tavaly december közepén derült ki, hogy Lampé Ágnes – a Hetes Stúdió, a Reggeli Gyors, az Esti Gyors, az Ez itt a kérdés, a Reggeli személy és az Ez itt a Fórum – távozik a Klubrádiótól. Lampé az ATV-ben is dolgozik, ő vezeti az Öt, a Fórum és A nap híre című műsorokat. A két tevékenység, a tévés és rádiós munka éveken át jól megfért egymás mellett.

A változás

A Media1 összegzése szerint akkor változott meg Lampé helyzete, mikor az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM üzemeltetője, a Közösségi Rádiózásért Egyesület is pályázatot nyújtott be a korábban a Klubrádió által is használt Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvenciára.

A portál szerint ekkor Arató András, a Klubrádió Zrt. igazgatósági elnöke, a rádió többségi tulajdonosa az egyik vezetőjén keresztül megüzente Lampénak: azon nyomban döntenie kell, a tévézést, azaz az ATV-t választja, vagy a Klubrádiót, ha pedig az ATV-t választja, már másnap nem mehet be dolgozni a Klubrádióhoz. Arató ezt azzal indokolta, hogy a Klubrádió és az ATV már egymást konkurenciáját képezik.

Semmi felmondólevél

Maga Lampé nem értette az ultimátumot, hiszen korábban is párhuzamosan tévézett és rádiózott. A Klubrádió ezt nem fogadta el, és azt mondta a műsorvezetőnek: akkor másnaptól már ne is menjen be dolgozni a Klubrádió Bokor utcai stúdióépületébe. Bár ténylegesen felmondólevelet nem kapott, Lampé ezt követően már nem vehetett részt az értekezleteken, műsorokat nem készített, a beosztásba sem került be a neve többé.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója. <br> Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás
Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója.
Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Lampé Stock Richárddal, a Klubrádió Zrt. vezérigazgatójával igyekezett tisztázni az álláspontokat, Stock azonban leszögezte: ha az ATV-t választja, akkor a két adó közötti konkurenciahelyzet miatt van hivatalos jogi indoka az elbocsátásának. Erre azonban ezt követően sem került sor, csak bő másfél hónappal később, 2021. február 1-jén.

Más verziók

A végül mégiscsak kézbesített felmondólevélbe az került, hogy Lampét azért bocsátják el, mert úgymond folyamatosan nem járt be dolgozni a Klubrádióhoz, nem készíti el műsorait, és megsérti magatartásával a Klubrádió érdekeit. A műsorvezető szerint viszont épp a munkáltató, azaz a Klubrádió volt az, aki nem engedte neki, hogy végezze a munkáját.

Lampé szerint a Klubrádió vezetése belőle próbált meg bűnbakot csinálni, ezért úgy tervezte, munkaügyi bírósághoz fordul.

Per, nem per?

Stock Richárd a Media1-nek azt mondta: a kiadott felmondás teljesen jogszerű volt, és mint mondta, „Lampé Ágnesnek lehetősége lett volna munkaügyi bíróságon megtámadni azt, ezzel azonban a jogorvoslatra rendelkezésre álló határidőben nem élt, nem fordult bírósághoz”.

Lampé Ágnes ügyvédje segítségével az ügyet végül peren kívüli megegyezéssel simították el.

Nyitókép: YouTube

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2021. április 05. 08:00
Bémeg. EZ egy hír a Klubrádióról!? Hát ez semmi! Tegnap a Bokor utcában elkezdett ömleni a víz a női mosdóban! És folyt addig, amíg Lampé Ágnes meg nem igazította a WC-lehúzót. Arató megköszönte, mire Ágnes:”...szívesen Bandi.” Majd az egyik ide, a másik meg oda.
tóth mária
2021. március 30. 13:34
Ez jól esett! Nem csípem ezt a maníros csajt " a hangja, de nekem nem is kell.
zakar zoltán béla
2021. március 30. 12:42
cickafark verseny
Vakfolt
2021. március 30. 11:36
A libernyákok szépen, esztétikusan, kulturáltan egyeznek meg egymással. Ja, nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!