Száztíz éve hunyt el Mikszáth Kálmán

2020. május 28. 13:02

A Hajónapló idézi fel az egyik legolvasottabb magyar író emlékét.

2020. május 28. 13:02

Ha szóba kerül a neve, aktualitását emlegetik – írja a portál. Hozzátették: régi szerzőink közül Mikszáth a legkönnyebben és legkellemesebben olvasható. Témái, formái, történetei, ha nem is maiak, akár maiként is értelmezhetőek. Száztíz éve hunyt el Mikszáth Kálmán. Ebből az alkalomból május 28-án az ő emlékét idézik fel a Hajónaplón. Szó esik a cikbben Mikszáth életéről, irodalomról, kedvenc ételéről és szerelméről.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. május 28. 19:59
Mikszáth Kálmán szerette a hazáját, szerette a magyar embereket. Ez nem gátolta meg, hogy azokat a jelenségeket amik az országnak ártottak könyörtelenül le ne leplezze. (A Noszty fiú esete..vagy az Új Zrínyiász,Parlamenti tudósítások stb). Írásaiban nyoma sincs a gyűlöletnek csak leleplez az érzelmeket az olvasóira bízza. Kormánypárti országgyűlési képviselőként írásaiban mégis csak a tények izgatták nem a politikai haszon.
zsoltkom2
2020. május 28. 17:21
Mikszáth írt Orbánékról... ""Ha te ellensége leszesz az én ellenségemnek, én prédául adom neked az én barátomat." Ami útban áll, azt el kell hárítani. Ha megy: cselszövénnyel. Ha megy: pártalakítással - ha nem megy: erőhatalommal. "Tegnap ellenségek voltunk ketten, holnap szövetkezzünk ketten, holnapután egy harmadikat megverjünk ketten. - S aztán megint lehetünk ellenségek ketten.""
yanoo
2020. május 28. 13:58
Egyik kedvenc íróm.
nick89
2020. május 28. 13:46
Mikszáth idején a korrupció még csak gyerekcipőben járt. Ma már igazi Küklopsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!