Russell Kirk: A kommunista propaganda elleni orvosság – Itt a pénteki MANDINER PODCAST!

2020. május 15. 16:59

Szellemjárás a szülői házban, horrorregények, katonai megrendelések a kommunista agymosás ellensúlyozására, konzervatív filozófia. Mindezek szóba kerülnek a Mandiner pénteki podcastjában egy frissen megjelent könyv kapcsán.

2020. május 15. 16:59

Russell Kirk bebizonyította: Amerika az Öreg kontinens testvére: az amerikai és az európai civilizáció a keresztény kultúra két ága, és minden lényeges szempontból összetartoznak – írta a Látószög blogon Pogrányi Lovas Miklós, a XXI. Század Intézet munkatársa annak apropóján, hogy a Magyar Művészeti Akadémia gondozásában, Pásztor Péter fordításában magyarul is megjelent az amerikai konzervatív gondolkodó egyik kötete, az Amerika brit kultúrája .c könyv.

Ki volt Russell Kirk és miért fontos ő a magyarok számára? Mi köze műveinek a koreai háborúhoz és a CIA-hoz? Miért alkot egy civilizációt Amerika és Európa – a magyar Kirk-kutatót többek között ezekről is megkérdeztük.

Pénteki műsorunk vendége: Pogrányi Lovas Miklós.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2020. május 16. 06:12
Russell Kirk, neokon szuperheja-madar. Huss innet! Butitsd az amcsikat. Mi magyarok vagyunk.
annamanna
2020. május 15. 21:53
"A Nyugat túlélte ugyan a Gonosz Birodalmát, ám az új fellegek már egy ideje gyülekeztek. Russell Kirk már a nyolcvanas években beazonosította az új konfliktusforrásokat." Mintha kicsit tévedett volna, mert a Szovjetunió bukása óta az USA bőven talált magának új konfliktusforrásokat, ezek közül a legfontosabbak - a muszlim országok elleni hadviselés, a közel-keleti problémákba való beavatkozás, a 9/11 miatti "bosszúhadjárat" - és a Kínával egyre élesedő gazdasági háborúskodás. Ehhez képest ez: "Létrejött a hatalom, melynek még mindig nem sikerült valódi, igazán kifejező nevet adnunk: gerincét a posztmodern újbaloldal növendékei alkotják".... "posztmodern újbaloldal növendékei" ... ezt vesd össze a közel-keleti muszlim világgal és Kínával.... Nem hiszem, hogy maga a szerző annyira ostoba, mint amilyennek teszi magát.
mokány
2020. május 15. 19:41
Ez nem, változtat azon a tényen, hogy az USA ( A szovjetek felhasználásával), megszállása alá vonta Európát, és most is megszállva tartja.
Akitlosz
2020. május 15. 18:53
"Russell Kirk: A kommunista propaganda elleni orvosság" A kommunista pártok és propagandájuk betiltása, az aktivistáik börtönbe zárása alkotmányellenes tevékenység miatt. Na persze ahhoz előbb a törvényes alkotmány helyreállítása kellene. 1222. évi XXIV. törvény Izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!