Elmarad a bodrogkeresztúri csodarabbi sírjához történő zarándoklat

2020. április 26. 14:22

Oberlander Báruch rabbi, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője hangsúlyozta, hogy a járvány miatti korlátozások betartása rendkívül fontos.

2020. április 26. 14:22

Vasárnap este lenne Reb Sájele, a bodrogkeresztúri csodarabbi halálának évfordulója – írja a Neokohn.

A Tokajhegyaljai települést minden évben zarándokok ezrei lepik el ezen a napon, hogy a csodarabbi sírjához járuljanak és imádkozzanak. Idén a járvány miatti intézkedések következtében ez nem lehetséges. A helyi polgármester különleges rendeletet vezetett be, melynek értelmében a településen csak az ott lakók tartózkodhatnak, valamint a 15 km-es körzetben lakók léphetik át a település határát bevásárlás céljából.

Oberlander Báruch rabbi, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője egy állásfoglalást adott ki, amelyben felhívja a zarándokok figyelmét arra, hogy a rendelet betartása rendkívül fontos, ugyanis egy esetleges látogatás vallásjogi tiltásokba ütközik.

A közlemény kiemeli, hogy a zsidó vallásjog fő törvényei között szerepel az emberi élet megmentése. Emellett nyomatékosította, hogy minden zsidó ember kötelessége az adott ország törvényeinek engedelmeskedni.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. április 27. 12:41
"Elmarad a bodrogkeresztúri csodarabbi sírjához történő zarándoklat" Hát ez most nagyon megütött. Ja, nem.
Rák úr
2020. április 27. 02:50
Egyébként mi a náthás faszért nem viszik innen a csodarabbijukat? Ingyen adjuk.
21 gramm
2020. április 27. 00:52
Sajnálom őket egyébként, úgy jártak mint akik Csíksomlyóra vagy az Eucharisztikus Kongresszusra terveztek menni. Gyöngyösi Márton meg a cipőköpködő halottgyalázó tiltakozott már a fasiszta fidesz fasiszta vírusa ellen?
viewty
2020. április 26. 19:27
Hát... ha valaki egyszer véletlenül belefutott Bodrogkeresztúr közepén ebbe a "zarándoklatba", az sose felejti el. Ijesztő. Én elhiszem, hogy rendes emberek, mindent elhiszek... de ahogy a főutcán a törzshelyük környékén hömpölyög a fekete massza, (mert nem húzódnának oldalra a kocsik elől, áááminek) az konkrétan félelmetes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!