Karácsony: A kormány álszent módon állt Gothár zaklatási ügyéhez

2019. december 06. 09:39

A főpolgármester szerint ez az egész ügy „a színházi autonómiafelszámolás-tövekvésnek valami fajta politikai megágyazása lehetett”.

2019. december 06. 09:39

Karácsony Gergely a többi között arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy nem azért rúgta ki az FKF vezérigazgatóját, mert szerződést kötött egy Mészároshoz köthető céggel, hanem azért mert nem szólt erről. A főpolgármester azt mondta: „ha bármilyen szerződést kötött volna bármilyen másik céggel, akkor is ez lett volna a vége”.

Karácsony kifejtette: „nem szeretne nyilatkozátháborúba bocsájtkozni valakivel, aki a főváros munkavállalója” – hozzátéve, hogy őt megválasztották a választópolgárok, az FKF vezérét pedig a politika nevezte ki. 

A fővárosi Katona József Színházban történtekkel kapcsolatban a főpolgármester úgy vélekedett, hogy a kormánypárt és a kormánypárti sajtó álszent módon állt Gothár Péter zaklatási ügyéhez. Szerinte „ha ehhez hasonló ügyek voltak, akkor soha nem a színház vitte azt a nyilvánosság elé, a Fidesz pedig szerinte soha nem reagált így”. Karácsony szerint ez az egész ügy „a színházi autonómiafelszámolás-tövekvésnek valami fajta politikai megágyazása lehetett”.

A főpolgármester szerint a színházi élet színességét csorbítja ha az állam kiveszi a önkormányzatok kezéből a színházigazgatók kinevezésének jogát. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „azt várjuk el a művészektől, hogy tegyék patikamérlegre, hogy melyik poén fér bele és melyik nem”?

 

 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2019. december 09. 18:39
kuss te balfasz!
lazsu
2019. december 09. 12:41
Karácsony csupán Gyurcsány szóvivője....
BőröndÖdön
2019. december 08. 20:57
Hétköznapok egy pártállamban...:(
nyugalom
2019. december 08. 10:12
!máté színházát tartsa el a dk és milliárdos libsi bandájuk, ők látogatják, élvezik a műsoraikat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!