Szakszervezeti vezető: Még a kritikus ponton innen vagyunk

2019. január 14. 09:39

Egyelőre nem törte át a gátat, de egyre nagyobb a sztrájkhajlandóság a magyar munkavállalók körében – állítja Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke a Népszavának adott interjújában.

2019. január 14. 09:39

Az érdekképviseleti tömörülés első embere a napilapnak kijelenti, ugyan ő már rögtön elkezdené az országos sztrájkot, azonban úgy látja, hogy az ágazati szakszervezetekben „emelgeti a gőz a fedőt, de még nem dobta le”, még fokozni kell a sztrájkhangulatot ahhoz, hogy megtörténjen a munkavállalói gát átszakadása és sztrájkhelyzet alakuljon ki Magyarországon. Mint kitér, a munkahelyekről beérkező visszajelzések alapján van hajlandóság, de még nem elég.

Múlt hét kedden a szakszervezetek átadtak egy petíciót a kormánynak, ezzel kapcsolatban kijelenti: „ha a kormány nem hajlandó tárgyalni, azzal világossá teszi, nem akar a munkavállalóknak segíteni”. Hozzáteszi, a következő lépésben a munkahelyi szakszervezetek megpróbálják nyilatkozatra bírni a munkáltatókat: akarnak-e élni a 400 túlóra lehetőségével, vagy nem? Úgy fogalmaz a várható következményekkel kapcsolatban: „a helyzet ott fordulhat komolyra, ahol tervben van a törvény alkalmazása”. Azt is jelzi, további demonstrációkra is sor kerülhet.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2019. január 14. 14:20
Azt próbálják elérni, tényleg rosszabb legyen a dolgozóknak, mert így csak az látszik, semmi szükség a szakszervezetekre!
noge
2019. január 14. 13:27
Ez az a Kordás, aki az ECHO TV-n a lopást hozta fel analógiaként a túlórázokkal kapcsolatban? - Nincs több kérdésem.
nyugalom
2019. január 14. 13:06
Csak Fletó és Ágika ad tanácsot ennek a gyökérnek!?
Google
2019. január 14. 12:56
Szrtajkot, forrdalamat vezenyszora, ezt akarnatok, igaz, kommunistacskak? Fokozzatok csak a szrtajk hangulatot, romboljatok, ha mar ugyis kezdett jobban menni a szkeęr - mar az orszage, nem a voroseke! Meg erzitek, hogy butultok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!