Szíriai keresztények oktatását támogatja a kormány

2017. december 30. 15:55

Az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási programját 620 millió forinttal segíti a kabinet.

2017. december 30. 15:55

A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját – derült ki a Magyar Közlönyből.

A pénteken megjelent határozat szerint a kabinet támogatni akarja az üldöztetést szenvedő szíriai keresztény közösségeket, a polgárháború miatt elmenekült keresztények hazatelepítését és iskolaépítését célzó projekteket, amelyek egyeznek a magyar menekültpolitikával és a helyben segítés elvével. Az összeget az idei költségvetésben különítik el a fejezeti tartalék és tavalyi költségvetési maradványok felhasználásávál, valamint átcsoportosítással. 

Orbán Viktor miniszterelnök december 20-án tárgyalt Budapesten Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel, egyebek mellett az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Havasi Bertalan akkori tájékoztatása szerint a megbeszélésen elhangzott: Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez. További segítséget jelent a helyi keresztény közösségnek ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosítása – tette hozzá a sajtófőnök.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. december 30. 18:36
Mai hír volt, hogy barbár merényletet követett el az IS a Kopt-keresztények ellen, csomó áldozatot követelve.
roccobaba
2017. december 30. 17:42
Izrael is valami hasonnlóban töri a fejét. Csakhogy ő a Palesztin arabokkkal teszi ugyanezt. Kenyérrel dobálja meg őket.
OberEnnsinnen
2017. december 30. 16:17
Honnan ez a rengeteg pénz, extra kiadásokra? Úgy tűnik, minél többet lopnak, annál több marad... Komolyra váltva: Áldja meg az Isten Magyarországot, amiért támogatja a keresztény gyermekeket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!