Andy Vajna: Magyarországon szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában

2016. augusztus 16. 10:44

Ha nem lenne sajtószabadság, a lapokban nem jelenhetnének meg Orbán Viktort kritizáló cikkek, csakhogy azok tele vannak velük, mondta a Financial Timesnak Andy Vajna. A filmügyi kormánybiztos szerint ez is bizonyítja: Magyarországon szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában.

2016. augusztus 16. 10:44

„Kinyithat bármilyen újságot, a miniszterelnököt kritizálja mindenki. Ha nem lenne sajtószabadság, ilyen cikkek nem jelenhetnének meg a lapokban. Ha valahol, hát itt szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában” fogalmazott Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, kaszinóüzemeltető, valamint a TV2 tulajdonosa a 444 fordítása szerint a Financial Times című londoni üzleti napilap magyar médiával foglalkozó cikkében. „Bármelyik [magyar] újságot kinyitja az ember, és azzal kezdődik, hogy a miniszterelnököt kritizálja.” Andy Vajna kitér arra is, miért eshetett ki a pixisből az Indexet kiadó CEMP médiacsoport és az FHB Bank tulajdonosa, Spéder Zoltán. A magyarázat szerinte egyszerű: mert kapzsi volt. 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felcsúti
2017. november 22. 11:39
Pár példa a "szabad" magyar sajtóra A Kuruc.infót kikapcsoltatja a Fidesz az Országgyűlésben http://kanadaihirlap.com/2013/12/17/a-kuruc-infot-kikapcsoltatja-a-fidesz-az-orszaggyulesben
silver22
2017. november 22. 11:38
A cikkeket se lehet szabadon kommentelni
buckafej
2017. november 22. 11:38
A legolvasottabb oldalon az index.hu-n naponta legalább 3-4 fideszt, vagy Orbánt kritizáló véleménycikk van. És még van számos netes oldal, újság, tévé, rádió stb. A buszon, vonaton bátran beszélnek az emberek, magam is gyakran hallom. A barátnőm pl. azt hallotta, amikor két nyanya a buszmegállóban éppen azon morfondírozott, hogy Orbánt agyon kellene lőni. Mi történne hasonló esetben az USA-ban? Németországban még asztaltársaságban sem mernek politizálni, mert félnek, hogy véleményük nem PC. Nálunk mindenki kritikus és hangot is ad ennek, semmi bántódása nem esik.
avmanster
2016. október 08. 18:38
ahogy azt a magadfajta pubi elképzeli!:) nem tudom feltűnt-e, de mi vezetjük az országot a választók elsöprő többségének akaratából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!