LMP: Egyértelmű bukás a kormány oktatáspolitikája

2016. június 11. 14:21

Ikotity István, az LMP oktatáspolitikusa szerint a KLIK átalakításával a kormány „visszatolja a biciklit a szocializmusba”, miközben anak a köznevelési kerekasztalnak a javaslatait sem hajtják végre, amelynek tagjait a kormány delegálta. Az LMP szerint a szakgimnáziumok kerettanterve „gyakorlatilag egy népbutítás”.

2016. június 11. 14:21

Egyértelmű bukásként kell értékelni azt, amit a kormány az elmúlt egy évben az oktatáspolitika terén tett - mondta Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint egy egyértelműen elhibázott, a világon sehol máshol nem működő modellt erőltetnek tovább, „visszatolják a biciklit a szocializmusba”, totális államosítás következik, a kormányzat pedig annak a köznevelési kerekasztalnak a javaslatait sem hajtja végre, amelynek tagjait maga delegálta.

Azzal, hogy a helyi közösségek nem szólhatnak bele a saját iskoláik életébe, nemcsak a saját jobboldali konzervatív elveikkel mennek szembe, hanem az Európai Unió és a kereszténydemokrácia elveivel is - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, aki szerint „elrettentő” a kormányzat szakgimnáziumokkal kapcsolatos elképzelése, amelyek kerettanterve „gyakorlatilag egy népbutítás”.

Ikotity István szerint a tervezett rendszer elveszi a valódi pályamódosítás lehetőségét a diákoktól, holott Nyugat-Európában egy munkás élete során átlagosan hatszor változtat pályát és képzi át magát; a politikus szavai szerint az utóbbi 25 év legnagyobb hibáját követi el a kormányzat, ha nem változtat ezen elképzelésein.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. június 13. 07:12
"Az LMP szerint a szakgimnáziumok kerettanterve „gyakorlatilag egy népbutítás”. Úgy bizony! Még mindig tanítják Arany Jánost, Petőfit! Skandalum! Romkocsmát a gimnáziumokba, ahol Timcsike és Bernike átadhatják az élet dolgait illető, sajátos tapasztalataikat a felnövekvő generációknak! Pukli pedig integrálhatná a nebulókat a nagy végtelenbe.
kurbitalis
2016. június 12. 15:41
Majd pont egy anarchista, nihilista TASZ-féle párt fogja megmondani. Persze ha azt nézem, hogy a ballib totálisan le akarta zülleszteni az oktatási rendszert, elhiszem, hogy a mostani rendszer nekik nem tetszik. Hiller is az állam irányítása alá akarta vonni az oktatási rendszert, az iskolákat. Csak hát nem azzal a szándékkal, mint amiért az Orbán-kormány azt meg is tette. Hillerék azért akarták állami irányítás alá vonni, hogy totálisan amortizálják, megszüntessék a műveltség alapú oktatást. Tettek is lépéseket ebben az irányban a ballib kormányok: csökkentették a magyar nyelv- és irodalom órákat, a történelem, művészeti tárgyak óraszámát minimalizálták. A ballib kormány állami irányítás alá vonásával rövid időn belül az állami oktatás analfabéta szintre süllyedt volna, s érdemi tudást, fejlesztést csak pénzért kaptak volna a diákok. A tüntető vernyákolók mögött: -a tankönyvlobbi -a magániskola lobbi -a közétkeztetés-lobbi és persze azok állnak, akiknek nem érdekük, hogy magyar gyerek olyan tudást szerezzen, hogy majdan a közigazgatás, a gazdaság, a helyi és országos irányításban szakmai kompetenciát tudjon szerezni. Csak azoknak járna tudás, akiknek pénzük van. A bennszülött magyaroknak pedig nem ezt a jövőt szánták. Elveszítették az abszolút hatalmukat, s ezt diktatúraként élik meg. Úgy kell nekik!
Harangláb
2016. június 12. 14:32
Egyértelmű siker, hogy az LMP néhány tized százalékkal becsúszott a küszöb fölött a Parlamentbe valamint sikerült megkaparintaniuk a bölcsek kövét is...:)
Héja
2016. június 12. 14:28
Bezzeg az lmp győzelemről-győzelemre halad... Csak a pártelnök lépett le. Ki a fene ez az Ikoty?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!