Egy szlovákiai Deichmann kirúgta egyik alkalmazottját, mert magyarul beszélt

2015. november 25. 14:59

Egy szlovákiai Deichmannban elbocsájtottak egy alkalmazottat, mert magyarul köszöntötte és szolgálta ki a magyar vásárlókat. Nem a Deichmann az egyedüli „magyarellenes” bolt a térségben. Több üzletben is megtiltották az alkalmazottaknak a magyar nyelv használatát.

2015. november 25. 14:59

A somorjai Deichmannban elbocsájtottak egy hölgyet, mert az üzletben magyarul szólt a magyar vásárlókhoz – írja a Felvidék.ma. Judy, aki a felvidéki Somorján lakik, részt vett az üzlet megnyitásának előkészületeiben. Társai már ekkor megjegyezték, hogy jobb ha csendben marad, amikor a területi és regionális vezető megérkezik, mert ő nem szereti a magyar beszédet.

A gondok a nyitás napján kezdődtek. Judy ismeri a somorjai lakókat, tudja, hogy a magyar többségű településen ki magyar és ki szlovák. A magyar vásárlókat magyarul köszöntötte és szolgálta ki, a szlovákokat pedig szlovákul. Pár nap múlva a területi vezető megfigyelte a munkáját, majd este behívatta az irodájába, ahol várta a papír, ami alapján elbocsátották. A menedzser azzal indokolta döntését, hogy miután belép valaki a boltba, nem köszönhet az eladó automatikusan magyarul, csakis szlovákul.

Az eset megtörténte óta kiderült, hogy az újonnan megnyitott somorjai boltok között nem a Deichmann az egyetlen, ahol nem díjazzák a magyar szót. A Pepco, a DM drogéria, valamint egy szlovák tulajdonú turkáló alkalmazottainak egész egyszerűen megtiltották felettesei a magyar nyelv használatát.

Nem egyedi eset

A Via Nova nevű felvidéki ifjúsági csoportosulás somorjai elnöke, Méry János, aki önkormányzati képviselő is egyben, kijelentette: „A Via Nova Somorjai Alapszervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy Somorja területén olyan eset történjen meg, mely a napokban a somorjai Deichmannban történt. Ilyen dolognak még egy teljes mértékben szlovák lakosú városokban sem szabadna megtörténnie,nemhogy egy 57 %-ban magyarok lakta településen.”

Határozottan tiltakozunk az ellen, hogy egy cég akármilyen kerületi vagy akár országos igazgatója megmondja, hogy a mi városunkban valaki milyen nyelven beszélhet.

Méry János nyilatkozatában megígérte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, az ügyben az anyacéghez fordul.

(Képünk illusztráció.)

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. november 26. 11:04
Hol van ilyenkor a kormányunk? Ugyanúgy lapít, mint a magyarellenes szoclibek.
Wazze
2015. november 26. 00:07
Szógyártó Kakadu elvtárs bocsánatot kért már? Kijelentette, hogy a tót- magyar kapcsolatok sosem voltak jobbak?
Tintamin
2015. november 25. 23:26
Ez mind a kivalo magyar diplomaciara vezetheto vissza: pocsfejek iranyitjak a kulugyet, a kurucus faszkodas meg a merhetetlen dilettantizmus kulfoldon kurvara visszaut....
buckafej
2015. november 25. 21:37
Bojkott A Facebookon is meghirdetni és mindenkitartsa távol magát ettől az üzlettől. Persze elsősorban Somorján kell a magyaroknak bojkottálni és egész Szlovákiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!