III/III-as volt a hivatal vezetője, akit a Fidesz javasolt

2015. március 10. 21:06

III/III-asként fideszesekről is jelentett 1989-ben Fekete Géza, a sellyei járási hivatal vezetője, akit egy fideszes képviselő javasolt a pozícióra.

2015. március 10. 21:06

A sellyei járási hivatal vezetője, Fekete Géza III/III-as ügynökként fideszesekről is jelentett az RTL Klub Híradója szerint. Feketét, aki 1989-ben rendszeresen jelentett a KDNP-ről és a Fideszről, a Fidesz-KDNP egyik országgyűlési képviselője, Hargitai Gábor javasolta a járási hivatal élére.

Az RTL Híradója úgy tudja: Fekete Géza ügynökként jelentett a Kisgazdapárttal tárgyaló Horváth Csaba egyetemi oktatóról, Heindl Péterről, a Fidesz Baranya megyei szervezetének alapítójáról, illetve több KDNP-s alapítóról is. A jelentésekről az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának publikus internetes folyóiratában is lehet olvasni.

Hargitai és Fekete nem kívánt a híradónak nyilatkozni az ügyről. Az Együtt eközben ismét kezdeményezi az ügynöktörvény módosítását.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. március 11. 23:10
" Azt azonban ma már tisztán lehet látni, hogy a magyar besúgórendszer sokszor átalakított kartotékrendszere nem alkalmas arra, hogy átvilágítsák a képviselőket, a bankárokat, a bírókat, az ügyészeket. Tudatosan nem hajtották végre az átvilágítást. Ez is műbalhé volt. Medgyessy Péterről, a D-209-et a sajátjai hozták nyilvánosságra, kétségbeesett csapkolódás indult, s aztán rájöttek, hogy végeredményben ezt a kérdést nem szabad bolygatni. Nem bizonyítja-e ez is száz százalékosan azt az igazságot, amit már többször kifejtettünk, hogy egy tőről fakad a magyar politikai „elit”? Amikor el kezdett dolgozni az a parlamenti vizsgálóbizottság, amelynek nyilvánosságra kellett volna hoznia az ügynök képviselők, kormánytagok nevét, egy látszólag lényegtelen döntésre került sor. Felállítottak egy – állítólag okosokból álló – tanácsot. Kik voltak a tagjai? Medgyessy Péter kérésére Boross Péter, aki miniszterként Harangozó Szilveszternek, az ÁVH volt személyzeti főnökének munkáira tartott igényt. Vagy Gálszécsi András! Nem egy a kuckó a kemencével, ha ezeket az embereket előhúzzák az állítólagos ellenfelek közül? Hol van itt az ellenfél? Sehol, mert akkor egy ilyen fontos kérdésben nem a látszólag másik oldalt kérdezem meg. De nincs látszólag másik oldal sem. Egytövűség van. Tíz-tizenöt név nyilvánosságra került, aztán a bizottság elhalt, ugyanúgy, mint a többi. Gyakorlatilag tehát ma sem politikai szándék, sem végrehajtói akarat nem létezik ennek a kérdésnek a tisztességes rendezésére. A közeljövőben – ebben az összetételben – nem is lesz még esély sem rá. Balogh képviselő úrnak egyetlenegyet tudni kell: a cég, az ÁVH, a Tanácsköztársaság nagy íve átnőtt a mai rendszerbe, családilag és személyileg is. Tehát a jobboldalon ugyanúgy Kun Béláék unokái ülnek, mint a baloldalon vagy a liberális körökben. A szolgálatok pedig mindig felügyelték a politikai rendszert, mert az egésznek a KGB-nél volt a csúcsa. De ott, abban az országban, ahol a kommunizmus alatt Magyarországon a KGB nem tartott nyilván Szovjetunió ellenségét, akkor miért gondoljuk, hogy Magyarországon egyáltalán volt ellenzék. Még egyszer mondom, a szándék üdvözlendő, de a politikai akarat csak abban az esetben válhat egységessé a nép akaratával, ha ezt az egész egyveleget, ami kialakult az elmúlt húsz év alatt, és a magyar társadalom fölé terpeszkedett, egyszer a népakarat kimozdítja gyökerestől a hatalomból. Parlamenti választási szisztémával csak hosszú évtizedes munkával lehetne itt eredményt elérni, de ennek a végkimenetele kétséges, mert ma a bal- és a jobboldalon is ugyanazok a családok üldögélnek".
Brigadéros
2015. március 11. 21:54
Minden rendszerbe csúszhat hiba, ezért előfordulhat ilyesmi...Ha viszont mindez valóban igaz, és az illető ez után is marad, akkor nincs miről beszélni...
Heindl Péter
2015. március 11. 18:43
Rendszerváltás utáni minisztelnök, miniszter, államtitkár - egykori szigorúan titkos, fedett állományú belügyi tisztek. Ez derült ki eddig. Most egy kishalat mutatott be az RTL-klub: egy járási hivatalvezetőt, aki ráadásul nem is fedett, hanem nyílt állományú tisztként dolgozott 25 éve.. Néhány éve az Élet és Irodalomban többek között az én megfigyelésemről cikk jelent meg Ungváry Krisztián történész tollából, amit aztán számos polgári és büntetőper követett. Persze Ungváry ellen! Nos, akkor tájt kompetens személyek közül számosan nyilatkoztak meg arról, hogy az állami, a tudományos és a gazdasági élet 1990 utáni vezetői igen nagy számban voltak korábban az állambiztonsági szervek kiképzett, hivatásos, de fedett állományban dolgozó tisztjei. Az ő személyük máig "fedett" senki nem hozta nyilvánosságra őket. Hangsúlyozom: nem egyszerű rendőrspiclikről van szó (olyanok is vannak persze számosan), hanem jól képzett állambiztonsági tisztekről, a dezinformálás, lejáratás, zsarolás, vesztegetés, stb. képzett bajnokairól. Máig fedésben, máig állásban. Csoda-e, ha oda jutottunk a demokrácia leépülésében, a korrupcióban, a nepotizmusban és a közélet teljes lejáratódásában, ahová jutottunk????
3M..
2015. március 11. 12:06
Megbízható, kipróbált, jó elvtárs. Kívánatos a Fidesz soraiba. Csöppet sem lóg ki. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!