LMP: Háromharmados nemzeti egység kell

2014. november 20. 20:08

Schiffer András hiányolta Orbán Viktor Máérten elhangzott beszédéből mind a verespataki bányaügyet, mind a TTIP-megállapodásról szóló fejtegetéseket. Az LMP társelnöke szerint a nemzeti érdek megfogalmazásához teljes, háromharmados egység szükséges.

2014. november 20. 20:08

Teljes, háromharmados egységet tart szükségesnek a nemzeti érdek megfogalmazásához és képviseletéhez az LMP társelnöke. Schiffer András ezt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki, a Magyar Állandó Értekezlet ülésén elmondott beszédére reagálva mondta az MTI-nek. Szükségesnek ítélte, hogy a kormányoldal ezért az alapvető kül- és nemzetpolitikai kérdésekről rendszeresen kezdeményezzen ötpárti egyeztetést.

Hangsúlyozta: a külhoni magyarság autonómiatörekvéseihez vagy az ország környezetbiztonságának ügyéhez csak értékalapon található szövetséges. Schiffer András hiányolta a miniszterelnök felszólalásából a többi közt a verespataki bányaberuházás témáját, amely szerinte konkrét fenyegetést jelent az országnak, mint ahogy az uniós és az Egyesült Államok közötti, szabadkereskedelmi tárgyalásokét is.

Úgy ítélte meg: Magyarország a magyar vállalatokon keresztül is hozzájárulhatna a határon túli magyarság szülőföldön tartásához, például ha ezek előnyben részesítik a magyar munkavállalókat. Szerinte azt is egyértelművé kell tenni, hogy az ország nem kíván az orosz érdekszférához tartozni. Falusi Norbert, a párt szakszóvivője a Máért ülése után kiemelte: szükségesnek tartják megkönnyíteni a választási szabályzatot.

Jelezte: az LMP több javaslatot is tett az autonómia ügyében. Következetesen kiálltak és kiállnak a kelet-közép-európai kisebbségek különböző tervei e téren megvalósuljanak, mondta. Kitért arra, hogy Verespatak ügyét is felvettették az ülésen: a Kárpát-medence lakosságának az egészséges földhöz való joga mindenkit megillet, hangoztatta.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2014. november 21. 12:24
A nemzet egységes. A demokraták ezt nem tudják elviselni.
hakos
2014. november 21. 08:34
A nemzeti egység már rég 3/3-os. A ballibbant oldal a nemzeti eszmét, magát a nemzet létét is tagadja. Elég a mandiner ballibbant kommentelőinek magyarellenes gyűlölködéseibe beleolvasni. Ők egyszerűen nem számítanak, nem is lehet rájuk számítani, amikor a nemzetről van szó.....
kérdés
2014. november 21. 01:08
http://www.atv.hu/belfold/20141017-norveg-nagykovet-rank-mindenutt-odafigyelnek Ebben a cikkben van egy érdekes kitétel, amire szeretném felhívni a figyelmet: "... Széles körű nemzeti egység van ebben a kérdésben, a parlamentben és a társadalomban egyaránt. Ez azt jelenti, hogy ha kormányváltás zajlik Norvégiában – ahogy például tavaly történt – ennek nincs érdemi befolyása a külpolitikára. Ebben persze az is segít, hogy a skandináv országokban általában sokkal erősebb a konszenzus alapján történő kormányzás, mint például Közép-Európában, ahol sokkal élesebb a politikai szembenállás..." Vagyis máshonnan kellene megközelíteni tudni azt a bűvös nemzeti egységet. Talán akkor nem volna annyira rejtőzködő, elérhetetlen. Különben Svájcban is ilyen a hozzáállás, pedig ott aztán van mindenféle náció.
Mich
2014. november 21. 00:49
Mit hazudozol össze-vissza, Schiffer...?! "Teljes egység" a hazaárulókkal és a puccsistákkal...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!