Járványtól tart az MLP a tűcsereprogram leállítása miatt

2014. szeptember 22. 14:09

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint járvány is kitörhet Budapesten a VIII. kerületi tűcsereprogram leállítása miatt.

2014. szeptember 22. 14:09

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt főpolgármesterének álláspontja szerint eddig a Kék Pont Alapítvány akadályozta meg a járványt, s szerinte Székely László alapjogi biztos is e mellett foglalt állást, amikor megállapította, hogy a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő. Az ellenzéki politikus külföldi példákra hivatkozva azt írta: ahol beszüntették a tűcsere-programokat az intravénás szerhasználattal összefüggésbe hozható HIV-fertőzések száma járványszerű méreteket öltött.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje közölte: elvárják Kocsis Mátétól (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármesterétől, hogy azonnal álljon elő olyan drogstratégiával, amely egyrészt prevenciós célokat szolgál, másrészt kezeli a közegészségügyi kérdéskört a droghasználók körében és megvédi a lakosságot a járványoktól.

A VIII. kerületi önkormányzat tavaly arra hivatkozva szüntette meg a Kék Pont Alapítvánnyal az együttműködést, hogy a szervezet nem teljesítette vállalását, csak tűosztást folytatott, a drogszemét begyűjtéséből azonban nem vette ki a részét. Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint új, hozzáértő szakmai partnerekkel folytatják a munkát.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. szeptember 22. 18:24
Kemény, nagyon kemény büntetést kell rásózni a drog-dílerekre, a drogosokat meg elvonótáborba kell küldeni. Hatásosabb lenne, mint a tűcsere.
Droite
2014. szeptember 22. 18:15
Ha van 10 rugod a cuccra legyen mar 200 forintod tut venni.
blaupanter
2014. szeptember 22. 17:41
A budapesti ellenzekiek koreiben,foleg a jelolteknel kitort az EBOLA jarvany.Oktober 12.en mindenkeppen kezelni kell oket,legalabb egy veszettsegelleni szerummal.Ha es amennyiben nem hasznalna az oltas,mint a sz.gepet megtamado virust karantenba,majd vegleges torlesre,Ki Dobni.A gep az marad,az alattomos tamado mehet.
GV0917
2014. szeptember 22. 16:19
A MLP követeli...????mit???--KIK?? Ja értem, a végén ennek kis számú de nagyon aktív csoportnak a tűcsere hiánya a vesztét okozná! Oda a szavazótáborotok? JÁRVÁNYT okoz! Mit csinálnak a halálos kórt terjesztő vírusgazdákkal? Hepatítisz, HIV, Ebola? Karanténba zárják őket!Légmentesen! De mi a Szabadság és a Demokrácia hívei vagyunk! Szabadon gyilkoljuk magunkat és drogért mindent vállalunk, még a rablást és gyilkosságot is. Ez nem egy húsz éves költő túlzása,/húsz esztendőm hatalom/ ez valóság! Szabad drogforgalmazást! Drogot tehát, Ingyen drogot a népnek! Mert drogtalanság A legszörnyűbb érzet, S ki ezt teszi,... Saját zsebből ki nem fizetheti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!