Durvul a kampány Miskolcon

2014. szeptember 12. 17:39

Egy miskolci fideszes lakossági fórumon, amin részt vett az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője, atrocitás történt. A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást. A Jobbik és a Fidesz képviselői másként látják az esetet.

2014. szeptember 12. 17:39

Atrocitás történt Miskolc Martin-kertvárosi részében csütörtök este egy lakossági-választási fórumon, a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. A történtekről mást mond a Fidesz és a Jobbik. Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje közleményében tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, azt, ami a Fidesz csütörtöki martin-kertvárosi fórumán történt, ahol Tardi Bélát, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetőjét egy Fidesz aktivista „minden további nélkül megtámadhatta”.

Megfogalmazása szerint csak azért, mert Tardi Béla „fel merte tenni a kérdést: hova tűnt a lakossági fórumról a városrész kormánypárti képviselője, a trafikbotrányról elhíresült Takács Gábor. Erre a kérdésre lehetett volna azt is válaszolni, hogy nem mer az emberek szemébe nézni, ehelyett azonban egyszerűen megtámadták a kérdezőt” – írta.

Jakab Péter közölte azt is: „merőben új, hogy egy fideszes fórumon a hatalomnak nem tetsző kérdésre agresszió legyen a válasz, Tardi Béla természetesen azonnal értesítette a rendőrséget, mi pedig bízunk benne, hogy a támadó megkapja méltó büntetését.”

Soós Attila, a miskolci képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-KDNP frakciójának szóvivője közleményben viszont azt tudatta: „példátlan jobbikos fizikai erőszak” történt a miskolci választási kampányban. Mint írta: a rendszerváltoztatás óta választási kampányban még nem történt a csütörtök estihez mérhető, fizikai erőszakos cselekmény Miskolcon. „Emberi mivoltából vetkőzött ki a Jobbik politikusa, ráadásul pont egy női képviselőjelölt lakossági fórumán” – írta.

Közleménye szerint a rendben zajló lakossági fórum vége felé megjelent Tardi Béla, „a magát, az érpataki modell jogászának nevező férfi, nem sokkal érkezése után, ízléstelen beszólásaival, ordítozásával csinált botrányt, majd az őt, a helyiségből kitessékelni igyekvők egyikét arcul csapta.” A Miskolcon párját ritkító incidensnek, a Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt, Szécsényi Mariann vetett véget azzal, hogy rendőrségi intézkedést, rendőri segítséget kért – írta.

Soós Attila „minden jó érzésű miskolci polgár nevében” azt követeli, hogy a magát a rend pártjának nevező Jobbik polgármesterjelöltje, Jakab Péter, kérjen bocsánatot ezért a gyalázatért Szécsényi Mariann jelölttársnőjétől és a választási fórum minden résztvevőjétől.

A Magyar Liberális Párt – amely Rózsa Editet támogatja Miskolc polgármesterjelöltjeként – is közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, ebben azt követelik: „erőszak helyet békét Miskolcra, a miskolci kampányba!” Rózsa Edit a dokumentumban úgy fogalmaz: Miskolc a politikusok kardcsörtetése nélkül is válságban van. „Kizárólag a jelölteken, a politikusokon múlik, hogy milyen irányba terelik a város életét: tovább mérgesítik a közhangulatot, vagy békét teremtenek” – írta a jelölt, aki egyúttal arra kérte jelölt-társait, hogy fogadják el az általa kezdeményezett etikai kódexet.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a rendőrség garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, ennek keretében adatokat, információkat szereznek be, illetve tanúkat hallgatnak ki.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. szeptember 13. 12:00
A TV2-őn elmondhatta a sértett is a véleményét. A támadó azzal kezdte, hogy "duguljál már el", majd mire közölte, hogy nem akar eldugulni, rátámadt és leteperte. Észak hírnökös portálon az egyik hozzászóló megerősítette, mivel jelen volt, hogy úgy történt, ahogy Tardi elmondta.
Nannyó
2014. szeptember 13. 10:22
Megnéztem a TASZ honlapján egy riportot a számozott utcákról. Olyan idilli környezetet fest a riport a környékről, hogy elgondolkodtam rajta, odaköltözöm. :)))
formaegy
2014. szeptember 13. 09:39
A Jobbiknak hiszek! Országosan érzékelhető a Fidesz fölényeskedése, arroganciája nem is sorolom a jelzőket. Ha a fejétől így büdösödik a hal, mit lehet várni lejjebb?! Itt sem a válasz jött meg, hanem a fenyegetés! Még szerencse, hogy a Hír TV tudósítója nem kapott a maflást! L. Simon megfenyegette a Hír TV-t: Hír TV: Másodjára nyitották meg, ennek ellenére még építési területen keresztül bukdácsolnak a látogatók. Mikorra lesz tényleg befejezve? L. Simon: Nagyjából olyan 200-300 év, amit jósolok. Hír TV: Ez hosszú távú terv, ki fogja finanszírozni? L. Simon: Inkább az a kérdés, hogy ki fogja felügyelni, és a Hír TV 200-300 év múlva lesz-e abban a helyzetben, hogy erről tudósítson. „Nehéz lesz az élet a Hír TV-nél", ha továbbra is ennyit kérdezősködnek a Várkert Bazárról - ezt L. Simon László kormánypárti politikus, a miniszterelnökség államtitkára mondta a Hír TV riporterének egy sajtótájékoztató után." Azért itt a kedves ballibesek is behúzhatják a "nyilasozó" fékjüket, akik a saját embereiket is megverik!
Wazze
2014. szeptember 13. 08:03
Naná, hogy durvul... A fidesznek elfogytak az érveik, meg csináltak egy csomó dolgot, ami egyszerűen védhetetlen... Nem csoda, ha érvek hijján agresszióval válaszolnak... Sintér "két hét alatt rendet teszünk" Sanya, rohadó fejű zsidókomcsinak szeretnék az alábbi videóval kedveskedni Miskolcról, egy közbiztonsági fórumról. Mivel közbiztonsági fórum, "természetesen" rendőr nem volt jelen... A gyáva rendőrök már nem csak a bűnözőktől rettegnek, hanem (ez utóbbit természetesen nagyon helyesen!) a nagyképű pofájukba zabálékot adó emberektől is! https://www.youtube.com/watch?v=I45VV5y6sjU#t=212
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!