Szigetvár: A Jobbikkal van közös jelöltje a KDNP-nek

2014. augusztus 27. 09:13

A KDNP szigetvári szervezete a Jobbikkal közösen támogat egy polgármesterjelöltet, aki ráadásul egy ideig komolyan esélyes volt arra, hogy a Fidesz indulója legyen – írja a hvg.hu. Mindezt annak ellenére, hogy a megyei KDNP-elnök megtiltotta a Jobbikkal való együttműködést.

2014. augusztus 27. 09:13

Szigetváron a Kereszténydemokrata Néppárt a Jobbikkal együtt támogat egy polgármesterjelöltet, Simon Jánost, aki ráadásul a jelenlegi fideszes városvezető alpolgármestere – írja a hvg.hu.

 
A 2010 őszén polgármesterré választott Kolovics János Fideszen belüli egyik fő ellenlábasa Pichler Imre, a térség korábbi országgyűlési képviselője volt, akit ő váltott a helyi Fidesz-szervezet élén. Pichler Imre mellett Kolovics a Fidesz megyei elnökével, Tiffán Zsolttal is konfliktusba keveredett, legalábbis erre utal, hogy Tiffán országgyűlési képviselő-jelöltségét egyedül a Kolovics által vezetett szigetvári Fidesz szervezet nem szavazta meg. 
 
Kolovics tevékenysége a szigetvári jobboldalon belül sem aratott osztatlan sikert, és tavasszal komolyan felmerült, hogy nem kapja meg a lehetőséget az újrázásra. A rivális jelölt Simon János, Kolovics alpolgármestere volt, aki bár saját bevallása szerint nem Fidesz-tag, de a Fidesz-KDNP támogatásával került a testületbe. A helyi Fidesz-alapszervezet Kolovicsot támogatta, ám a választókerületi elnök – történetesen Tiffán Zsolt – már Simon János mellett állt ki, ahogy az általa vezetett megyei pártszervezet is. Az ügyben végül országos szinten született meg a végső szó, amely a szigetvári szervezet jelöltjét, azaz Kolovicsot fogadta el. 
 
Ebbe viszont a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete nem nyugodott bele, amely Simon Jánost választotta polgármesterjelöltjének, a Jobbik pedig szintén beállt Kolovics ellenlábasa mögé. Hargitai János, a KDNP baranyai elnöke viszont ezután megtiltotta a helyi kereszténydemokratáknak a Jobbikkal való összebútorozást: ezzel annyit sikerült elérni, hogy Simon egy civil szervezet jelöltjeként, a KDNP és a Jobbik támogatásával indul a Fidesz ellenében – fejtegeti a hvg.hu. Simon János mindenesetre nem gondolja, hogy a jobboldali győzelem érdekében neki kellene visszalépnie. Mint mondja, ezt Kolovics János ugyanúgy megteheti. 
 
A megyei pártelnök szerint nem a két jobboldali párt közötti konfliktusról van szó, hanem a sajátos szigetvári politikai viszonyokról, amelyeket ő is érdeklődéssel figyel – a helyzetet tovább bonyolítja, hogy számos esetben kettős, Fidesz-KDNP-s párttagokról van szó. 
 
Szigetváron egyébként az MSZP és Demokratikus Koalíció közös jelöltet indít, az Együtt-PM egy helyi civilszervezet jelöltje, Varga Zoltán mögé állt. 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. augusztus 27. 10:11
Mindenhez értő Évike Esztergomban? Vagy akkor még Maszop alkalmazásban álltál, és az nem ért? Csak mert inkább kussolni kellene egy olyan 4 év után, ahol az MSZP, Munkáspárt, LMP, SZDSZ, MDF, Jobbik támogatott közös polgármester-jelöltet! (b+)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!