A DK feljelenti Balog Zoltánt holokauszttagadásért

2014. augusztus 08. 10:35

Nagy-Huszein Tibor, a DK elnökségi tagja feljelenti Balog Zoltánt a roma holokauszttal kapcsolatos kijelentései miatt. Szerinte a roma holokauszt relativizálásával a miniszter megvalósította a holokauszttagadás bűntettét.

2014. augusztus 08. 10:35

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a Kossuth Rádióban azt mondta: „a holokauszt kapcsán akár a zsidókról beszélünk, akár más kisebbségekről, akár a romákról vagy cigányokról, mindig egy nagyon csúnya számháborúba keveredünk és aztán folyamatosan nyomni kell fölfelé a számokat. Akkor ugye mi meg hozzuk, hogy a Gulag, ott hányan és hol többen, ami valóban nagyon-nagyon rosszízű megközelítés, azzal együtt természetesen, hogy ezeket a dolgokat dokumentálni kell. De azt fontos tudni, hogy Magyarországról semmifajta roma, cigány deportálás nem történt, Ausztriából történt, tehát a magyar cigányokat is onnan vitték el, és ezért valóban Magyarország is érintett. A számok azok nagyon változóak, van, aki hetvenezret mond, van, aki félmilliót mond, de azért fontos az, hogy legyen egy olyan tisztességes dokumentáció-kutatás, ahol szembenézünk ezekkel a tényekkel.

Nagy-Huszein Tibor szerint Balog kijelentésével relativizálta a holokausztot, amivel a holokauszttagadás bűntettét valósította meg. A DK-s politikus idézte a büntető törvénykönyvet, amely szerint „aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Nagy-Huszein ezért feljelenti Balogot.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valeri Anna
2014. augusztus 09. 12:59
DK, Jobbik, mszp, mindegy. De majd gyurcsotány lebérmálja... https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1157551_10152107251977166_448870254_n.jpg
Zod
2014. augusztus 09. 12:23
http://www.tutiblog.com/2014/08/hitler-jott-mindig-ott-jarkalt-taborba.html „A Hitler jött mindig, ott járkált a táborba azzal a nagy csizmájával. Nagy, magas ember volt, a Himmler meg olyan alacsonyabb volt. Minden este jöttek, és nézték, hogy még hányan voltunk ott. Majdnem minden éjszaka ott jártak, nézték,hogy mennyien vagyunk még. A tábor körül jártak. Az asszonyok felismerték, és mondták, hogy ők azok.” :))
kjkj945
2014. augusztus 09. 12:14
És ??? ????
Motivince
2014. augusztus 08. 15:15
oda ti tartoztok a baloglelkész patkánnyal,BÜDÖS NÁCIK a csuti csüngőhasu kocakanmakaccal, e kettő a kirándulás révén, még közelébb is kerülhetnétek ősapáik földjéhez, Indiához! úgyis sztárnak tarcsa a csuti féreg Indiát, hát legyen közelébb hozzá örökre fényeskedjék az iraki nap meg az IRÁNI NÁCI férgek mindörökké ámen-bémen, sőt cémen! má csak így szentistváni keresztényül mondom néktek ezteteket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!