Magyarország felkészült az ukrán események kezelésére

2014. március 03. 10:01

A Belügyminisztérium szerint mind rendészeti, mind határrendészeti, mind egészségügyi területen felkészült az ukrán válsággal kapcsolatos esetleges események kezelésére az ország.

2014. március 03. 10:01

Magyarország mind rendészeti, mind határrendészeti, mind egészségügyi területen felkészült az ukrán válsággal kapcsolatos esetleges események kezelésére – közölte a Belügyminisztérium. A tárca tájékoztatása szerint az országos rendőrfőkapitány folyamatosan jelent az operatív törzs vezetőjének.

A minisztérium azt is megerősítette: menedékkérelmet nem terjesztettek elő az ukrán helyzettel összefüggésben. Jelezték: az ukrán-magyar határforgalomban nem volt kiugró változás az elmúlt 24 órában.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy tömegesen megindultak vasárnap a kárpátaljai magyarok Magyarország felé a magyar-ukrán határon. A internetes lapnak Apáti István, a Jobbik parlamenti képviselője azt mondta, hogy nem hivatalos tájékoztatás szerint vasárnap körülbelül ezer ember lépett át a tiszabecsi határátkelőhelyen, ami ötszöröse az átlagosnak.

Lőrincz Gusztáv (Fidesz-KDNP), Tiszabecs polgármestere az MTI megkeresésére hétfőn elmondta, szó sincs ezer emberről, bár a határforgalom egy kicsivel meghaladta egy átlagos vasárnapét. Éjjel mintegy nyolcvan-száz ember jött át a magyar-ukrán határon, többségében férfiak, egy részük várakozott, majd később többen visszamentek az ukrán oldalra – közölte a városvezető, hozzátéve, Magyarországra gyalogosan és személyautóval is érkeztek. Tájékoztatása szerint az önkormányzat éjjel melegedőt alakított ki a helyi idősek napközi otthonban, ott 31 embert helyeztek el, hétfő reggelre azonban mindenki elhagyta a helyiséget. Az önkormányzat teával és zsíros kenyérrel kínálta az érkezőket. Jelenleg nincs fennakadás a határforgalomban – tette hozzá Lőrincz Gusztáv.

Záhonyban a hétvégén nyugalom volt, stabil a határhelyzet – közölte Háda Imre (Fidesz-KDNP), a város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. március 03. 10:52
Ukrajnában kérem szépen anarchia van. A magyar hadseregnek már a határnál kellene lennie, bármi eshetőségre. És az első magyarokat ért bántódás esetén be kéne vonulnia Kárpátaljára. Mint az orosz hadseregnek a Krímbe.
Kárpáti Zoltán
2014. március 03. 10:24
És a hadsereg is felkészült? Vagy az lapít, mint szar a fűbe?
csuka
2014. március 03. 10:22
Ahogy megszokhattuk úgy működik a gyáva, hazaáruló kormány. Még egy gyenge autonómia követelésre sem futotta. Nyalják ezerrel amerika seggét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!