KDNP: Pénzt és jogokat venne el az emberektől a DK

2013. december 04. 10:57

Nem csak a pénzt és jogokat vesz el az emberektől a DK tizenhat pontja, de még egymásnak is uszítja őket – foglalta össze Pálffy István, a KDNP szóvivője.

2013. december 04. 10:57

A KDNP szerint a DK elnöke az irigységre, a legprimitívebb ösztönökre játszik, egymásnak uszítaná az egyes társadalmi csoportokat. Pálffy István felidézte a 2004. december 5-i népszavazást, és azt mondta: a volt kormányfő akkor a magyarok ellen kampányolt. Ma is ugyanez a helyzet, amikor elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát, amit a Fidesz-KDNP biztosított számukra az egyszerűsített honosítás részeként. Egymásnak akarja uszítani az anyaországi és határon túl élőket – fogalmazott. Jelezte: év végéig meglesz az ötszázezredik új magyar állampolgár, s a választáson való részvételre eddig mintegy 75 ezren regisztráltak.

A földbérlet szerződések felülvizsgálatáról a KDNP úgy véli: Gyurcsány ezzel ismét azt üzeni, hogy rettegjen a vidék.

A felsőoktatás ügyében a DK szerintük „vagy lopott, vagy bizniszel” a szocialistákkal ugyanis ugyanazt mondja, mint Hiller István, és ugyanúgy tandíjat vezetne be, mint a szocialista politikus. Emlékeztetettek, hogy a jelenlegi kormány úgy döntött: mindenki bejuthat a felsőoktatásba, aki a középiskolában magas színvonalon végzi tanulmányait. Az előző nap nyilvánosságra hozott, romló PISA-eredményekért szintén a Gyurcsány kormányt tették felelőssé, mivel az akkori kabinet oktatási minisztere vezette be a buktatás tilalmát, és így ezek a diákok úgy juthattak el a középfokú oktatásba, hogy nem tudtak rendesen írni-olvasni.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. december 04. 13:51
Na nem mind! Csak a mutyi-nyertesek! "A földbérlet szerződések felülvizsgálatáról a KDNP úgy véli: Gyurcsány ezzel ismét azt üzeni, hogy rettegjen a vidék."
bigyomail
2013. december 04. 12:37
Így van. A pénz és jogok elvétele a Fidesz-KDNP joga, nem másé!
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. december 04. 12:36
"Egymásnak akarja uszítani az anyaországi és határon túl élőket" Őket nem Gyurcsány, hanem az Orbántól kapott szavazójog fogja egymásnak úszítani! Ha a hatőáron túliak a mi nyakunkba szavaznak valamit, amit mi amúgy nem akarnánk: nos annak éppen az lesz a következménye, hogy úgy meggyűlöljük őket, mint azt aki éjszaka az ajtónk elé szarik...
micream
2013. december 04. 12:03
Hehe! Megszolalt a merhetetlen nepszerusegu part. Felnek hogy gyurcsanyek megvonjak az evi 40-60 milliardos apanazst a csuhasoktol. En marcsak ezert is gyurcsanyra es a DK-ra szavaznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!