Hoffmann: Még több napközit a gyerekeknek!

2013. november 08. 17:18

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerint országszerte nő az igény az általános iskolákban szervezett délutáni foglalkozásokra.

2013. november 08. 17:18

Az államtitkár pénteki orosházi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az igény növekedéséről számoltak be több megyében iskolák vezetői, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ adatai is ezt igazolják.

Hoffmann Rózsa, aki az orosházi tankerületben tett látogatást, kiemelte: a tapasztaltak is megerősítették abban, hogy az oktatáspolitika jól mérte fel a valós társadalmi igényeket, amikor megteremtette az általános iskolai délutáni foglalkozások feltételeit. Azok a családok, amelyekben mind a két szülő dolgozik, ritkán tudnak megfelelően gondoskodni gyermekeik délutáni felügyeletéről, és egyre több ilyen szülő jelzi igényét arra, hogy gyerekei délutánonként változatos szakköri foglalkozásokon és tanulási programokon vehessen részt.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. november 09. 14:50
Még több napközit! És kék köpenyt! És ki találta ki ezt a napközi c. izét? Rózsika eredendően egész napos iskoláról beszélt. Meggondolta magát?
G. Pantyelejevics
2013. november 09. 13:50
napközi eddig is volt. a különbség csupán annyi, hogy eddig a gyermekek egyharmadának szülei kérték, hogy mehessen napközibe a gyermek, most a szülők kétharmada kéri ki a kötelezővé tett napköziből a gyereket. olyan igazi nariértelmes baromság. a narifelfogás másik szép példázata a "megteremtettük a feltételeit ..." duma, ami pusztán annyit tesz, hogy valamit kötelezővé tesznek, források és tervezés nélkül. egyébként az Üllői úti stadion szépen épül. mellette egy köpésre lévő Vágóhíd utcai óvodának a kapuján működő kilincs sincs! az ovis kisgyerekek akadálytalanul szaladhatnak ki az udvarról az utcára, mivel a kapu nem zárható. de, mint mondtam, a stadion szépen épül. rohadt a narancs, nagyon rohadt.
nyugalmazott tanár
2013. november 09. 08:06
Szegény Hoffmann Rózsának halovány fogalma sem lehet arról, hogy a micsoda gyalázatos pedagógus- és gyermek - sanyargatást folytatnak a balliberális intézményvezetők a lejáratására, némelyik közoktatási intézményben, a személyére és a közoktatási törvényre való hivatkozással. Oly mértékben él vissza némelyik vezető a hatalmával, hogy a testület tagjai folyamatos félelemben élnek: az állásuk elvesztésétől rettegnek. Teljesen indokolatlanul, csak azért, hogy a jótevő vezetőjük a tenyeréből etethesse őket. Az ellenőrzés hivatott intézményeinek némelyike még rá is játszanak erre. Tessék már jobban és konkrétabban szabályozni, az intézményeket pedig alaposabban kézbentartani, ellenőrízni!!
Felebarát
2013. november 09. 04:59
kell? muszáj? már megint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!