Az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak is jut a béremelésből

2013. szeptember 04. 08:49

Még az idén hatmilliárd forinttal megemelik az alapellátásban dolgozók finanszírozására fordítható összeget – mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

2013. szeptember 04. 08:49

Szócska Miklós közölte, béremelésben részesülnek majd a háziorvosok, a házi gyermekorvosok és az alapellátásban dolgozó fogorvosok. Annak érdekében, hogy a védőnők mindenképpen kapjanak béremelést, külön jogszabályt alkotott az államtitkárság – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az alapellátásban dolgozó háziorvosoknál valószínűleg a finanszírozást fogják megemelni, amiből bért tud majd fizetni az orvos. A kifizetések technikájáról azonban még egyeztetnek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy szeptemberben mintegy 95 ezer egészségügyi dolgozó kapta meg januárig visszamenőlegesen a béremelését. Ez nagyjából 30 milliárd forintot tesz ki. Úgy vélte, hogy – mint eddig – a további béremelésnek is meglesz a fedezete. A jövedéki és a népegészségügyi adókból befolyó összegből teremtik elő a bérfejlesztéshez szükséges forrást.

A béremelésnek és a szakorvosok által igénybe vehető különböző ösztöndíjaknak köszönhetően jelentősen csökkent az orvosok kivándorlása - mondta Szócska Miklós. Az egészségügyért felelős államtitkár bízik abban, hogy az ágazatban dolgozók látják, a kormány prioritásként kezeli az egészségügyet, és „régi adósságot” törlesztett a béremelésekkel.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. szeptember 04. 09:34
...én azt nem értem, hogy ilyen http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2013/09/04/zarszamadas/ zárszámadás mellett hol találnak milliárdokat? reggel fölkel az államtitkár, nyújtózik egyet, álmosan leballag a konyhába, benéz a komódba, és mit lát? hatmilliárdot. anyjuk, nézd, itt az orvosok bére, nahát, miért nem szóltál?
micream
2013. szeptember 04. 09:24
A levél alapján nagyjából épp ebben az időszakban érte Antalt a megvilágosodás, hogy a közmédia bizony szakmaiatlan, és ő már nem is akarja a nevét adni ehhez a mocsokhoz. "Mert azzal a szemétbe dobna mindent, amiért harminc esztendőn keresztül dolgoztott". Az újságíró bátran fel is mondott, hogy aztán levélben mondja el, amiről egyébként - rajta kívül - szinte mindenki tudott. - Az MTVA-nak nincs már szüksége gondolkodó emberekre, nekik csak katonák és szolgák kellenek, akik teljesítik "a legképtelenebb, szakmailag vagy morálisan vállalhatatlan elvárásokat" - Egyfajta szakmai kontraszelekció alakult ki, a maga nagyon súlyos szakmai következményeivel - A műsorstruktúra gerincének számító hírszolgáltatásban olyan emberek is meghatározó tényezővé léphetnek elő, akik a hírszakma alapvetéseivel sincsenek tisztában - Cenzúra van, annyira, hogy még őt is utasították, hogy melyik hírt hagyja ki, melyiket tegye előre, melyiket tegye át. A helyzet súlyos: Antal szerint ezt még a szocik sem engedték meg maguknak! - Kádárizmus van (Antal ezt egészen pontosan úgy fogalmazta meg: újra megjelentek a „repertoárban" a termelési hírek, amelyekre igazából csak a kádári érában volt megkülönböztetett kereslet) A levél végül egy igazán drámai végkifejlettel zárul. Antal nemcsak az MTVA-tól válik meg, hanem az egész újságírói karrierjétől. "Elhagyom a pályát is. Miattatok" - búcsúzott az egykori rádiós. http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/03/megint-kiborult-egy-kozmedias-ujsagiro/~~fokusz
pic
2013. szeptember 04. 09:13
A Fidesz kormány kifizeti a szocik által felvett adósságokat, az elmaradt kötelezettségeket és még béremelésre,rezsicsökkentésre is jut.Kérdés még,hogy kire kell majd szavazni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!