NOL: A román parlamentre is kitűzik a székely zászlót

2013. február 18. 22:31

A román parlamentre is kitűzik a székely zászlót; a bukaresti törvényhozás ezzel akarja jelezni, hogy nem hajlandó vitába keveredni a magyar parlamenttel – írta a NOL Valeriu Zgonea alsóházi elnök közlése alapján.

2013. február 18. 22:31

Elítélő nyilatkozat helyett született a bukaresti parlament egyhangú döntése: a román törvényhozás előtt felsorakoztatják a helyi közösségek zászlaját. Köztük lesz legalább egy székely zászló is, Kovászna megye képviseletében. A bukaresti törvényhozás ezzel akarja jelezni, hogy nem hajlandó vitába keveredni a magyar parlamenttel – idézte Valeriu Zgonea alsóházi elnököt a NOL.

Az ülést megelőzően többen sürgették, a törvényhozás foglaljon állást arról, hogy pénteken kitűzték a székely zászlót a magyar parlament épületére. Victor Ponta kormányfő a Fidesz felelősségét hangsúlyozta, ugyanakkor leszögezte: nincs „semmiféle probléma” sem Románia és a magyarok, sem Románia és Magyarország között, csak a Fidesznek fűződik választási érdeke a székelyzászló-ügyhöz.

A kormányzó Szociálliberális Unió (USL) liberális másik társelnöke, Crin Antonescu szenátusi elnök azt mondta: a román álláspont továbbra is az, hogy bárki bármilyen zászlót kifüggeszthet nem hivatalos helyen, vagyis „a házára, az erkélyére, az udvarán vagy családi ünnepségen”.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. február 19. 14:37
és csak egy apróság, Felvidéken magyar iskolában tanít , ahol van egy magyar és egy szlovák osztály, ahova magyarok is járnak...a magyar csoport, minden ünnepkor és egyéb alkalmakkor kapnak itthonról ajándékot és pénzt, azok a magyarok akik a szlovák részbe járnak,. semmit nem kapnak...még Karácsonyra sem
Trükkök Százai...
2013. február 19. 13:33
Románia - fidesz : 2-0
tevevanegypupu
2013. február 19. 13:30
Miert tennem le? Jo hogy rovasirasos billentyuzetet nem kovetel meg ramas kiscsizmat es pitykes lajbit amit maga hord. Hajtsa mar felre az arvalanyhajat a szeme elol es valjon europai polgarra maga fideszbuzi.
vigyor
2013. február 19. 12:48
NA VÉGRE!!!!:-)))) Apró lépés, de legalább ez is valami! És, a huhogóknak, igen, ehhez az kellett, hogy a Parlamentre is és számos városban is legyen kitűzve a székely zászló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!