IKSZ: Az MSZP kiengedte Rákosi szellemét a palackból

2012. december 11. 08:19

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint a szocialista Mesterházy Attila és Gőgös Zoltán immáron a szerzett jogok visszavételével riogatja a gazdálkodókat.

2012. december 11. 08:19
Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Harangi Fülöp, a vidékért munkacsoport vezetője állásfoglalásukban azt írták: a szocialisták éppen azokat a földhaszonbérleti pályázatokat kritizálják éles hangon, amelyek a múlt káros hagyományaival szakítva megteremtették a pályáztatás lehetőségét. Kitértek arra, hogy mivel eddig semmilyen pályáztatás nem volt, így számos alkalommal olyan személyek haszonbérletébe kerültek állami tulajdonú termőföldek, akiknek soha semmilyen közük nem volt a mezőgazdasághoz. 
 
A nemrégiben bevezetett pályázati rendszernek köszönhetően sikerült jelentős lépéseket tenni az agrárszektor korfájának megújítása érdekében, mivel a haszonbérletbe kiadott termőföldek 25 százalékát olyan fiatalok kapták meg, akik élethivatásszerűen mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak és jövőjüket is az ágazaton belül képzelik el - rögzítették, kiemelve: ezek a fiatalok nem oligarchák, nem haszonlesők.
 
Szerintük nem igazak azok az állítások sem, hogy a földhaszonbérleti pályázatok a nagybirtokosoknak kedveznek, hiszen az átlagos birtokméret pályázatonként 20 hektár, az elnyert területek 60 százaléka pedig 10 hektárnál kisebb. Az új pályázati rendszer megakadályozza a földspekulációt és ennek köszönhetően egyre több fiatal gazdálkodó juthat földhöz - szögezték le.
 
A kereszténydemokrata politikusok szerint az MSZP a múltból semmit sem tanulva „kiengedte Rákosi Mátyás szellemét a palackból” és ismét a vidéki Magyarország azon része ellen kíván fordulni, amely mindig a maga ura volt.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2012. december 11. 09:55
"...a termőföldek 25 százalékát olyan fiatalok kapták meg, akik élethivatásszerűen mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak..." Ki számít fiatalnak? És a 75%-át kik kapták?
birkakaka
2012. december 11. 08:47
1956 ban is politikai ráhatás volt a diákoknál. Valakik megszervezték,elindították,bátorították.Ha megpiszkálnák az ügyet az MSZP vagy az LMP keze ott lenne e szerveződésben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!