Fölszálott a páva: ablak nyílt egy eldugott Magyarországra

2012. december 17. 12:13

Kemény volt a mezőny, sok tehetség szerepelt a Fölszállott a páva döntőiben – mondta az m1 műsorában Berecz István, a szóló és páros táncok kategóriájának győztese. A jogászhallagató ugyanakkor nem versenyként, hanem megmutatkozási lehetőségként tekintett a műsorra.

2012. december 17. 12:13

A szombat este zárult tehetségkutató műsor döntőjében szóló ének és hangszer kategóriában Csizmadia Anna, szóló tánc és páros tánc kategóriában Berecz István, zenekar kategóriában a Parapács együttes, a tánccsoport kategóriában pedig a Jászság táncegyüttes vihette haza a nyerteseknek járó 1-1 millió forintot a Duna tévé műsorában. A legjobb magyarországi nemzetiségi együttes a Cace Rom lett, a legjobb határon túli produkciónak járó díjat pedig a Szellő táncegyüttes kapta, közönségdíjas az Ördögborda zenekar lett.

A közmédia műsorának végső döntőjét mintegy 600 ezren nézték a Duna TV-n.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricinus
2013. március 15. 02:58
Bízom benne, hogy nem vagy kisebbségben.
Hunor N.
2013. január 02. 17:55
Minden percét élveztem. És ez csak egy része volt a teljes kínálatnak, pedig elég szép repertoárt láthattunk. Ilyenkor látszik, mekkora orbitális bunkók azok, akik ismeret hiányában egy bőgatyára silányítják a magyar népi kultúrát. Nagyon örültem, mikor Novák azt mondta, jövőre ismét találkozunk.
Frederick
2012. december 22. 14:30
Felszállott a giccs; Újra trendi a giccs; Szeretlek, Giccsország! GICCS! GICCS!! GICCS! A Horthy-korszakban volt jellemző ez a fajta felszínes megélése a magyarságnak, mint ami mostanság tapasztalható. Amikor sokan csináltatták maguknak a kutyabőröket és bocskaiban járták a várost. A média, összhangban a jelenlegi világrenddel, egy felszínes magyarság-csomagot és azzal együtt egy rettenetesen buta magyar-identitást kínál a fiatalságnak, melynek proletár-prototípusa Rúzsa Magdi és kispolgár-prototípusa Borbás Marcsi. Az előbbi 1 000 000 Ft-ért énekel a magyarságért (kevesebbért nem), a másik pedig azzal bizonyítja a magyar nemzethez való hűségét, hogy magyar tojást vesz a piacon. Egyik sem egy Dugovics Titusz, persze az előbb nevezett nemzeti hősünket nem a gyárban rakták össze. A Felszállott a páva, a Szeretlek, Magyarország és az Újra trendi a magyar féle „magyarság” valójában parasztvakítás - Hannah Montana kalocsai mintás fejkendőben! A tömeg-nacionalizmus, a trend-patriotizmus és a dívat-hazafiság célja egy olyan hazafias ifjúság kinevelése, mely nem gondolkodik – vagyis olyan konzumidióta, mint a példaképei, amelyekhez hasonlítani igyekszik a fogyasztói társadalom nyomására.
marko11
2012. december 22. 10:24
Sokat??? Méltatlanul keveset! Ha nem tévedek, ez a második Pávás téma itt. Ez ez az, egyébként harmat gyenge interjú. (A riporter kb. annyit láthatott a Pávából, mint te. 1 percet.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!