LMP: Csatlakozzon a kormány a spekulációs adó bevezetéséhez!

2012. október 25. 11:07

A párt szerint Orbán Viktor a spekulánsokat védi, amikor elutasítja az európai pénzügyi tranzakciós adót, ami a tőkepiaci műveleteket adóztatná, szemben a magyar kormány tranzakciós adójával, ami viszont a hétköznapi pénzhasználatot terheli.

2012. október 25. 11:07

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy csatlakozzon a pénzügyi tranzakciós adó európai bevezetéséhez, mert az ellenzéki párt szerint a kabinet adópolitikája most nem a spekulánsok, hanem az emberek terheit növeli – közölte Scheiring Gábor. Az LMP-s országgyűlési képviselő közleményében emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság október 23-án hagyta jóvá tíz EU-tagállam – Németország, Franciaország, Ausztria, Belgium, Görögország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia – által bevezetni kívánt pénzügyi tranzakciós adó tervét, amely tőkepiaci műveleteket adóztatná. Az ellenzéki képviselő szerint ugyanakkor a magyar kormány sárgacsekk-adója a lakosság és a vállalatok hétköznapi pénzhasználatát terheli.

Az LMP gazdasági kabinetjének vezetője Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i ünnepi beszédére utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a kormányfő szerint Brüsszelben szép számmal vannak olyanok, akik az európai gazdaság megújítása helyett a megroggyant pénz- és bankkapitalizmusba akarnak újra életet lehelni, az igazság az, hogy az EU éppen korlátozni készül a spekulációkat a pénzügyi tranzakciós adó bevezetésével. 

A miniszterelnök azonban a spekulánsokat védelmezi, amikor elutasítja ezt a kezdeményezést” – véli Scheiring Gábor, aki ezért az LMP nevében arra szólítja fel közleményében a kormányt, hogy csatlakozzon a spekulációs adó európai bevezetéséhez.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mitya Ivanov
2012. október 25. 12:09
ebben teljesen igaza van az LMP-nek.
tarackos
2012. október 25. 11:57
"mert az ellenzéki párt szerint a kabinet adópolitikája most nem a spekulánsok, hanem az emberek terheit növeli" De hiszen a bankok fizetnek nem a zemberek! Miről beszél a szdsz?...;)
trespass
2012. október 25. 11:50
A spekulánsok a zemberek. Ne ők fizessék meg! Akik villanyszámlát fizetnek be azok az alattvalók.
cutcopy
2012. október 25. 11:26
Az unió tranzakciós adója a pénzügyi szektorra már nyilván hogy szent tehén, aminek csak jó oldala van.. Zöldebb ez az uniós adó mint a magyar igaz LMP..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!